Αποσύρεται η μεγαλύτερη εν ζωή χορεύτρια Συλβί Γκιγιέμ

Η μεγαλύτερη εν ζωή χορεύτρια του κόσμου Συλβί Γκιγιέμ, έπειτα από ένα φανταστικό αριθμό παραστάσεων και ρόλων, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ένα χρόνο από τώρα.Η πρώην προστατευόμενη του Νουρέγιεφ, στην τεράστια και πολύκροτη καριέρα της, έχει στιγματίσει ανεξίτηλα με τον προσωπικό της κινησιολογικό κώδικα, τόσο το κλασικό μπαλέτο, όσο και τον σύγχρονο χορό, πιστεύοντας ακράδαντα στον «ενιαίο και αδιαίρετο κόσμο της χορευτικής τέχνης» και καταφέρνοντας να ισορροπεί αξιοθαύμαστα

ανάμεσα στα δύο είδη.

Την ανακοίνωση την έκανε η ίδια η Γκιγιέμ, η οποία του χρόνου συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής. «Απόλαυσα κάθε στιγμή των τελευταίων 39 χρόνων και το απολαμβάνω ακόμα σήμερα με τον ίδιο τρόπο», ανέφερε. «Γιατί θα σταματήσω; Πολύ απλά γιατί θέλω να σταματήσω όσο ακόμα νιώθω χαρούμενη και κάνω αυτό που κάνω με περηφάνια και πάθος» εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία έλαβε χώρα στο Λονδίνο. «Έχω εξουσιοδοτήσει ένα φίλο μου να με σκοτώσει αν το παρατραβήξω. Θα ήθελα να τον βγάλω από την υποχρέωση» δήλωσε, αστειευόμενη, η χορεύτρια.

Η πρίμα μπαλαρίνα θα χαρίσει στους θαυμαστές της μια τελευταία παγκόσμια περιοδεία με τίτλο «Life in Progress» και σημείο εκκίνησης την Μόντενα της Ιταλίας στις 31 Μαρτίου 2015. Το πρόγραμμα της περιοδείας θα περιλαμβάνει δύο νέα έργα των Άκραμ Καν και Ράσελ Μάλιφαντ, καθώς και ένα σόλο με τίτλο «Bye», γραμμένο ειδικά για την περίσταση από τον Ματς Εκ. Η περιοδεία θα κάνει στάση στο Λονδίνο τον Μάιο και θα κλείσει στο Τόκιο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα