Ο Τύπος της Τρίτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τι θα πάρουν ανά βαθμό»

Η εφημερίδα γράφει ότι «την αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που έχουν υποστεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τον νόμο 4093/2012 προβλέπει η κατατεθείσα τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με τον βασικό μισθό του ανθυπολοχαγού να διαμορφώνεται στα 887 ευρώ τον μήνα».

ΕΘΝΟΣ: «Η ρύθμιση για ενστόλους και δικαστικούς»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «την επιστροφή του 50% των περικοπών στις

αποδοχές των ενστόλων αλλά και «κούρεμα» 50% στα αναδρομικά των δικαστικών προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι αυξήσεις από την 1η Ιουλίου 2014 έως την 31η Δεκεμβρίου 2014 θα καταβληθούν στις 27 Νοεμβρίου, ενώ η εξόφληση των υπόλοιπων αναδρομικών από τον Αύγουστο του 2012 θα γίνει σε 36 μηνιαίες δόσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας: "Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει τους Τούρκους, αν..."»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «σκληρή αερομαχία στο βόρειο Αιγαίο με ελληνικά Μιράζ και εικονικές καταρρίψεις τουρκικών F-16».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα κρυφά μπόνους για τις ρυθμίσεις σε εφορία, Ταμεία»

Η εφημερίδα γράφει «"κούρεμα" έως και 100% στις προσαυξήσεις για όσους "μεταφερθούν" από την παλιά στη νέα ρύθμιση και ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν ακόμη και... επιστροφές φόρων. Ρυθμίζονται βεβαιωμένα χρέη έως την 31η Αυγούστου, τι ισχύει για τις οφειλές Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «TAXIS στην Υγεία με... κάρβουνο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «στην ηλεκτρονική εποχή, αλλά με τον... καρβουνιάρη, ταξιδεύει η αναβάθμιση των συστημάτων Υγείας. Το taxis που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο έχει να περάσει από τον σκόπελο των τριτοκοσμικών συστημάτων υπολογιστών που διαθέτουν τα περισσότερα νοσοκομεία, αλλά και τη δυσκολία ότι σε κάθε ίδρυμα χρησιμοποιούν διαφορετική ηλεκτρονική γλώσσα και δεν επικοινωνούν με τον ΕΟΠΥΥ».

ΕΣΤΙΑ: «Εκλογή Προέδρου απ΄ευθείας από τον Λαό. Να κατατεθή τώρα η πρότασις συνταγματικής αναθεωρήσεως»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «την 7η Μαΐου 2014, σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Και όπως είχε ανακοινώσει τότε, η διαδικασία της αναθεωρήσεως θα εδρομολογείτο στις αρχές Οκτωβρίου, με την έναρξη των εργασιών της παρούσης κοινοβουλευτικής περιόδου».

Η ΑΥΓΗ: «ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή η μυστική συμφωνία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το πέπλο με το οποίο η κυβέρνηση καλύπτει τις συζητήσεις με την τρόικα για τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να προωθήσει στη Βουλή στο πλαίσιο της πέμπτης «αξιολόγησης», τράβηξε η αποκάλυψη της «Αυγής» της Κυριακής για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, αφήνοντας εκτεθειμένους τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο για το θέατρο σκιών που έχουν στήσει με τις δήθεν "κόκκινες γραμμές"».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ολοταχώς σε συμπληγάδες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη από την τρόικα, έρχονται στο προσκήνιο και τα ελληνοτουρκικά. Στον απόηχο της τριμερούς συνόδου για τις ΑΟΖ στο Κάιρο, ανακοινώθηκε από Αθήνα και Αγκυρα η σύγκληση του Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου για τις 5 και 6 Δεκεμβρίου, με την ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά-Νταβούτογλου να διαμορφώνεται υπό την πίεση των τουρκικών προκλήσεων στην Κύπρο».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Οι 19 όροι της τρόικας»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «το προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τις 8 Δεκεμβρίου έθεσε η τρόικα στην κυβέρνηση. Στην ηλεκτρονική επιστολή 19 σημείων, που περιήλθε σε γνώση της "Κ", η τρόικα εμφανίζεται να επιμένει σε όλα τα «καυτά» ζητήματα της διαπραγμάτευσης».

Ο ΛΟΓΟΣ: «"Πλημμύρισε" τουρίστες η Ελλάδα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με βάση τα στοιχεία Οκτωβρίου, προχώρησε σε νέα αναθεώρηση της εκτίμησης των αφίξεων επισκεπτών από το εξωτερικό για το 2014. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι ο αριθμός των αφίξεων εξωτερικού θα φθάσει τα 20,5 εκατ. αφίξεις, έναντι 19,5 εκατ. αφίξεων της προηγούμενης εκτίμησης, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αφίξεις κρουαζιέρας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «0ι εξελίξεις απαιτούν δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα και ισχυρό ΚΚΕ»

Η εφημερίδα αναφέρει «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν, απλώς, διαφορετικά εναλλακτικά σχέδια, που εκφράζουν διαφορετικά τμήματα του κεφαλαίου, αλλά και καπιταλιστικών χωρών στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, όχι διαφορετική στρατηγική».

ΤΑ ΝΕΑ: «Τα μυστικά για τις εκατό δόσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση σε ως 100 δόσεις των οφειλών των φορολογουμένων με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής. Οι οφειλέτες θα μπορούν από τις επόμενες ημέρες να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet».

Kontranews: «Στη φάκα οι κλέφτες πολιτικοί που λαδώνονταν»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι μίζες που άρπαξαν τα τελευταία χρόνια κόμματα και κορυφαίοι πολιτικοί, βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, απαιτώντας με ισοπέδωση ένα διεφθαρμένο σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην απόλυτη δυστυχία».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «"Τρέχει" η ρύθμιση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε άμεση εφαρμογή θέτει το ΙΚΑ, και ο ΟΑΕΕ, από την ερχόμενη Παρασκευή, τη νέα ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών, από την οποία επιδιώκεται να «κλείσει» σε 72-100 μήνες (όσες είναι και οι προβλεπόμενες δόσεις) η "μαύρη" τρύπα άνω των 11 δισ. ευρώ από τα συσσωρευμένα χρέη απλήρωτων εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πώς θα γίνουν οι ρυθμίσεις χρεών σε Ταμεία-Εφορίες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «νέα δεδομένα στη διευθέτηση των χρεών προς τις Εφορίες φέρνει το υπουργείο Οικονομικών με την υλοποίηση της νέας ευνοϊκής ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εγείροντας ταυτόχρονα και ισχυρό "ανάχωμα" για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης τους τελευταίους μήνες πορείας τους, αφού ξεπερνούν τα 70 δισ. ευρώ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, κουρεμα, βουλη, ωρα, αιγαιο, νέα, ελευθεροτυπια, taxis, ηλεκτρονική, εοπυυ, εστια, μαΐου, αυγη, συριζα, τροικα, σαμαρας, βενιζελος, θεατρο, εφημεριδα, αοζ, αθηνα, αγκυρα, κυπρος, καθημερινη, ριζοσπαστησ, νεα δημοκρατια, taxisnet, ικα, οαεε, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, ελλαδα, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, φωτια, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, αξιολογηση, κομματα, ληξιπροθεσμες οφειλες, ηλεκτρονική, αιτηση, αυγη, γνωση, δημοκρατια, εφορια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, νεα μετρα, πιεση, πλαισιο, πρωτοσελιδα, τα νεα, υγεια, υπουργειο οικονομικων, ωρα, taxis, αγκυρα, απε, αποκαλυψη, ασφαλιστικο, ατζεντα, αφιξεις, βρισκεται, γινει, γλωσσα, δρομος, ευρω, εποχη, ερχονται, εφημεριδα, εφοριες, ισχυει, θεατρο σκιων, ιδρυμα, κυβερνηση, μαΐου, μεγαρο μουσικης, μηνες, μιζες, μυστικα, νοσοκομεια, εξοφληση, ρυθμισεις, ρυθμιση, σχεδια, υλοποιηση, εφαρμογη, ελληνικα, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κλεφτες, κρυφα, υγειας
Τυχαία Θέματα