Απορρίπτει τα περί χάσματος με το Μαξίμου

Διαψεύδει η πρόεδρος της Βουλής ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ της ίδιας και του κυβερνητικού εκπροσώπου για το θέμα των αντιεξουσιαστών που εισήλθαν το μεσημέρι στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, λέγοντας ότι η ανακοίνωση του κ. Σακελλαρίδη έγινε με βάση την ενημέρωση από κάποια ΜΜΕ και δεν ήταν ακριβής. Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση κάνει λόγο για διγλωσσία και άδεισμα της κας Κωνσταντοπούλου από το Μέγαρο Μαξίμου.
«Την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση αποδοκιμάζει την εισβολή των αντιεξουσιαστών στη Βουλή, η πρόεδρος της Βουλής αδειάζει το Μαξίμου λέγοντας ότι πρόκειται περί ειρηνικής διαδήλωσης διαμαρτυρίας» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.
Διγλωσσία στην Κυβέρνηση καταγγέλλει το Ποτάμι και ζητάει συνεννόηση στο εσωτερικό της για να σταματήσει η κατάλυση της νομιμότητας.Μάλιστα, προτείνει να αναλάβει η Ζωή Κωνσταντοπούλου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Γιάννης Πανούσης τη προεδρία της Βουλής, καθώς -όπως αναφέρει- με αυτή τη λύση οι μεν αντιεξουσιαστές θα μείνουν από μόνοι τους εκτός Βουλής και το Κοινοβούλιο θα αποκτήσει την ομαλή λειτουργία του υπό την προεδρεία ενός έμπειρου πανεπιστημιακού.

Για «ανοικτή σύγκρουση κυβέρνησης και προέδρου της Βουλής», με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και σε «ανοικτή σύγκρουση της κυβέρνησης με τον υπουργό Εσωτερικών», σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Βούτση ως προς την καταβολή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας στο ΔΝΤ στο Der Spiegel και τις δηλώσεις Σακελλαρίδη στο Reuterw για το ίδιο θέμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα