Μπαράζ αντιδράσεων για την εισβολή

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοφανής εισβολή ομάδας περίπου 20 αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των απεργών πείνας. «Ουδεμία "εισβολή" σημειώθηκε στη Βουλή. Ας μην ανησυχούν, επομένως, όσοι εμφανίζονται ως Κασσάνδρες για να αναγγείλουν κινδύνους για το Κοινοβούλιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση

της Προέδρου του Σώματος Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία διερωτήθη «Είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;». «Προκλητική και ακατανόητη» χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης την ενέργεια των αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στο προαύλιο του κοινοβουλίου, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα «ποιους ευνοεί», την ώρα που η κυβέρνηση έχει ξηλώσει τα κάγκελα γύρω από τη Βουλή και προωθεί το νόμο για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος.

«Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει την ίδια τη Βουλή», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ενώ σε νέα ανακοίνωσή του αναφέρει ότι την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση αποδοκιμάζει την εισβολή των αντιεξουσιαστών στη Βουλή, η πρόεδρος της Βουλής αδειάζει το Μαξίμου λέγοντας ότι πρόκειται περί ειρηνικής διαδήλωσης διαμαρτυρίας.

Να αναλάβει η Ζωή Κωνσταντοπούλου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Γιάννης Πανούσης τη προεδρία της Βουλής αναφέρει σε σχόλιό του το Ποτάμι και προσθέτει «είναι βέβαιο ότι με αυτή τη λύση οι μεν αντιεξουσιαστές θα μείνουν από μόνοι τους εκτός Βουλής, το Κοινοβούλιο θα αποκτήσει την ομαλή λειτουργία του υπό την προεδρεία ενός έμπειρου πανεπιστημιακού- όπως ο κ. Πανούσης-, που είναι προφανές ότι κάποιοι τον εμποδίζουν να ασκήσει τα καθήκοντά του»

«Είναι απόλυτα αντιδημοκρατικές, και ως εκ τούτου καταδικαστέες, ενέργειες σαν κι αυτή των αντιεξουσιαστών που εισέβαλαν σήμερα στη Βουλή εν ονόματι της "προβολής" των όποιων αιτημάτων τους», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή, αλλά και η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και αλλού, δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία και πάλη του λαϊκού κινήματος και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε λογικές και πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού. Όσοι λοιπόν αναγορεύουν αυτές τις ενέργειες σε «διαμαρτυρία», παίζουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τα σημερινά γεγονότα στην Βουλή.

Για «ανοικτή σύγκρουση κυβέρνησης και προέδρου της Βουλής», με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, και «ανοικτή σύγκρουση της κυβέρνησης με τον υπουργό Εσωτερικών», αναφορικά με δηλώσεις του κ. Βούτση ως προς την καταβολή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας στο ΔΝΤ, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις του. Εξάλλου, την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ζήτησαν πριν λίγο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και Γιάννης Δριβελέγκας.

Εν τω μεταξύ, για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ επεισοδιακή αποδείχθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών στα Προπύλαια. Όπως καταγγέλλουν πανεπιστημιακοί εκδιώχθηκαν προς την πλατεία Κοραή από ομάδες αντιεξουσιαστών που συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα