Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής

Εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ με τη Θεοδώρα Τζάκρη, που την υπερψήφισε να διαγράφεται από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 153 βουλευτές, υπέρ 124, ενώ «παρών» δήλωσαν 17 βουλευτές. Επίθεση κατά της Θεοδώρας Τζάκρη

εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Όπως είπε, «η κυρία Τζάκρη ψήφισε με πολλή θερμή το πρώτο μνημόνιο όταν ήταν υφυπουργός και τώρα που βγαίνουμε από το μνημόνιο, επέλεξε την εύκολη λύση».

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών που διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα έντονο ύφος και αντεγκλήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλογές θα γίνουν το 2016, ξεκαθάρισε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργόςκαι απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε ότι έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε χαρακτηριστικά «Ζητούμε οι εταίροι να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους» επισημαίνοντας πως η μεγάλη δοκιμασία φτάνει στο τέλος της.

Οξύτατη αντιπαράθεση και ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο, ο οποίος κάλεσε σε «μονομαχία» τον Αλ. Τσίπρα με αφορμή το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

«Η λύση είναι οι εκλογές που θα δώσουν ισχυρή αυτοδυναμία σε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, λαϊκής ενότητας για κατάργηση του μνημονίου. Δεν βρίσκουμε λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αιτιολογώντας από το βήμα της Βουλής τους λόγους που κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Επίσης σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε κατά τη δευτερολογία του ο ΥΠΟΙΚ, λέγοντας ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένδειξη αμηχανίας.

Κόμμα συγκυρίας και όχημα διαμαρτυρίας, χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Κάποιοι έχουν την πολυτέλεια του ενδιάμεσου και αμφι-ρέποντος λόγου γιατί εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση», πρόσθεσε αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην απόφαση της ΔΗΜΑΡ να δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία.

Για συγκυβέρνηση της απάτης της διαπλοκής και της αλληλο-συγκάλυψης που με το μνημόνιο έχει δεσμεύσει τη χώρα έως το 2060 έκανε λόγο ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Για δεξιά και αριστερή ανωριμότητα και σουρεαλιστικό διπολισμό που είναι πλήρως αποκομμένος από τις ανάγκες της χώρας έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ασκώντας κριτική τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την αξιωματική αντιπολίτευση .

«Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα από τα δυο κόμματα τα οποία μέσα από τη τρομοκρατία το ένα και από την αυταπάτη το άλλο, προσπαθούν να παραπλανήσουν» το λαό δήλωσε η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα