Αποπληρωμή φαρμακοποιών

Την διαβεβαίωση ότι έως μεθαύριο Τετάρτη θα λάβουν την αποπληρωμή του Μαΐου όλοι οι φαρμακοποιοί της χώρας, έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

Ο κ. Σαλμάς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου την Τετάρτη θα λήξει η απεργία,

καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «το Υπουργείο παρεμβαίνει και στην εφοδιαστική αλυσίδα των φαρμακείων, προκειμένου να εξασφαλιστεί από τις φαρμακο-βιομηχανίες η πίστωση που θα ανέρχεται σε 90 μέρες και παράλληλα ο ΕΟΠΥΥ θα καταβάλει τις οφειλές παρατείνοντας σε 90 μέρες από 45 που είναι σήμερα».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται σε συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, καθώς όπως τονίζουν δεν έλαβαν σαφείς δεσμεύσεις για την εξόφληση των χρεών.

Σε λίγη ώρα αναμένεται συνεδρίαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Επείγουσα συνάντηση με τον Μάριο Σαλμά, αλλά και το διοικητή του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη, ζητά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς - όπως τονίζει - σε ανακοίνωσή του, εάν δεν γίνουν γρήγορες και ουσιαστικές ενέργειες, η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ θα έρθει γρήγορα.

Πανελλαδική στάση εργασίας μεθαύριο 5 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, εξήγγειλαν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Keywords
Τυχαία Θέματα