Αποφασίζουν για τα CDS του ελληνικού χρέους

Συνεδριάζει το μεσημέρι η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), με τη συμμετοχή εκπροσώπων των 15 μεγαλύτερων τραπεζών, επενδυτικών Ταμείων και hedge funds για να αποφασίσει κατά πόσο η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας

συνεπάγεται και την αποζημίωση όσων διακρατούν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται σήμερα η γαλλική εφημερίδα La Tribune. Για την καταβολή των ασφαλίστρων ενδέχεται να χρειαστούν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς επίκειται η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για την καταβολή των ασφαλίστρων ενδέχεται να χρειαστούν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας επίκειται, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Ωστόσο, μια απόφαση θα επηρεάσει εκτός αυτών που διακρατούν ελληνικό χρέος και άλλων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, αλλά και εκείνους, που διακρατούν CDS για κρατικά ομόλογα σε παγκόσμιο επίπεδο, ύψους 2,9 τρισ δολαρίων.

Σημειώνεται ότι, δεν πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα το τι θα έχει συζητηθεί στη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ για την απόφασή της, η οποία εκτιμάται ότι, μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα στο τέλος της εβδομάδας, δεν πρόκειται να δοθούν εξηγήσεις.

Όπως αναφέρεται, αν και οι εταιρίες που συμμετέχουν στην επιτροπή είναι γνωστές (Goldman Sachs Group, Deutsche Bank και Morgan Stanley) τα ονόματα των εκπροσώπων τους και οι εκθέσεις για το ελληνικό χρέος, των φορέων που αντιπροσωπεύουν δεν δημοσιοποιούνται.

Το ποσό που διακυβεύεται για τα CDS του ελληνικού χρέους δεν είναι τεράστιο, και συνολικά δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 3,2 δισ. δολάρια μεταξύ των αγοραστών και των πωλητών των ασφαλίστρων για τον κίνδυνο χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης χρέους, καταλήγει η εφημερίδα.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα