Συνάντηση για τη Συρία στο Ριάντ

Οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι αραβικών μοναρχιών του Κόλπου θα συναντηθούν με το Ρώσο ομόλογό τους στο Ριάντ, στις 7 Μαρτίου, για να συζητήσουν για τις εξελίξεις στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ.

«Η σύνοδος θα διεξαχθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών και τους υπουργούς του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου την προσεχή Τετάρτη 7 Μαρτίου στο Ριάντ», δήλωσε ο σεΐχης Σαμπάχ Χάλεντ αλ-Σαμπάχ ενώπιον των βουλευτών προσθέτοντας ότι οι υπουργοί

των έξι μοναρχιών του Κόλπου θα «εκφράσουν την απογοήτευσή τους όσον αφορά τη ρωσική θέση» για την κρίση στη Συρία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν ασκήσει δύο φορές βέτο για να μπλοκάρουν αποφάσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, όπου η καταστολή των αρχικά ειρηνικών διαδηλώσεων κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ εξελίχθηκε σε ένοπλη εξέγερση.

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου -Μπαχρέιν, Ομάν, Κουβέιτ, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα ότι τα μέλη του θα ανακαλέσουν τους πρεσβευτές τους από τη Συρία και θα απελάσουν τους Σύρους απεσταλμένους από τις πρωτεύουσές τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα