Αποφασίστηκε η εκταμίευση

«Είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 34 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν το «πράσινο

φως» στη συνεδρίαση του Eurogroup, που ολοκληρώθηκε, με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ. «Δώσαμε την τελική έγκριση για την εκταμίευση» δήλωσε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι αυτά θα εκταμιευτούν τον Δεκέμβριο. «Η σημερινή απόφαση σηματοδοτεί το τέλος της αβεβαιότητας στη Ελλάδα» τόνισε ο Επίτροπος Όλι Ρεν και πρόσθεσε πως «οι Κασσάνδρες για την Ελλάδα αποδείχθηκαν λάθος».

«Μια επιλογή είναι η αλλαγή στο επιτόκιο συγχρηματοδότησης για την Ελλάδα στα διαρθρωτικά ταμεία» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ συμπληρώνοντας ότι δεν είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον μέτρα.

Ο Γερμανός οικονομολόγος Ρέγκλιν τόνισε ότι η εκταμίευση των 49,1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα καλύπτεται πλήρως από το δεύτερο πακέτο διάσωσης.

«Πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε», δήλωσε κυβερνητική πηγή, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να έχουν εκταμιευτεί 52,5 δισεκ ευρώ, με τα 49,1 δισεκ. να προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τα άλλα 3,5 δισεκ. από το ΔΝΤ.

«Αποφασιστικόβήμα για την παραμονή της Ελλάδας στοευρώ», χαρακτήρισε η «Δημοκρατική Αριστερά» την απόφαση του Eurogroup,υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι "ηπροσπάθεια για μεταρρυθμίσεις πρέπεινα συνεχιστεί".

«Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού, με αφορμή την απόφαση του Eurogroup, αποτελούν μνημείο θράσους και πρόκλησης σε βάρος του λαού. Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα είναι σε όφελος του κεφαλαίου, στη στήριξη του οποίου κατευθύνονται και τα χρήματα της δόσης και όχι του λαού», επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ο ελληνικός λαός πληρώνει με τεράστιες θυσίες τα χρέη, τα ελλείμματα και τα δάνεια που δεν δημιούργησε αυτός, την ίδια στιγμή που στο Eurogroup ανήγγειλαν και νέα αντιλαϊκά μέτρα», προσθέτει το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα