Αποχωρεί την επόμενη άνοιξη ο Γκρίλι

Ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας της Ιταλίας, Βιτόριο Γκρίλι, ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται με το πέρας των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες προγραμματίζεται να γίνουν την ερχόμενη άνοιξη, εκείνος προτίθεται να αποσυρθεί από τον δημόσιο πολιτικό βίο.

"Θα γίνω ένας απλός πολίτης μετά τις βουλευτικές εκλογές, η πολιτική δεν περιλαμβάνεται στις φιλοδοξίες που διατηρώ, --δεν τρέφω τη φιλοδοξία, δεν έχω τις ικανότητες, να πολιτεύομαι", δήλωσε ο κ. Γκρίλι συμμετέχοντας σήμερα σε συνέδριο

των Ιταλών εργοδοτών.

Ο υπουργός διορίσθηκε στο αξίωμά του από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, σε μία στιγμή που η χώρα του βυθιζόταν σε μεγάλη οικονομική κρίση και ο σχηματισμός μιας "κυβέρνησης τεχνοκρατών" είχε προκριθεί τότε ως η βέλτιστη λύση.

Σε πρώτη φάση αρκέσθηκε να ασκεί καθήκοντα υφυπουργού στο υπουργείο των Οικονομικών, δεδομένου ότι ο Μόντι διατήρησε αρχικώς, τον Νοέμβριο του 2011, για τον εαυτό του την ηγεσία στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να συμμετέχει και στα Eurogroupe. Ο Μάριο Μόντι από την πλευρά του έχει θητεύσει ως Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού στην ΕΕ.

Τον Μάιο 2005 ο κ. Γκρίλι τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής στο ίδιο υπουργείο, συνεργαζόμενος στενά με τον Τζούλιο Τρεμόντι, τον υπουργό Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το όνομα του Γκρίλι κυκλοφόρησε για την ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας στη Ρώμη, με την αποχώρηση από εκεί του Μάριο Ντράγκι, για την ΕΚΤ. Εντούτοις, διοικητής της Τράπεζας Ιταλίας τοποθετήθηκε, τότε, ο κ. Ινιάτσιο Βίσκο.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα