«Απελπιστική η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας»

«Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική», αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) για την Ελλάδα, αναφερόμενο στην ανεργία και στον αποπληθωρισμό, με αφορμή τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της Αθήνας.Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του dpa, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η Ελλάδα

δανείστηκε βραχυπρόθεσμα 1,6 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,15%, αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη φορά, «προκειμένου να μπαλώσει τρύπες στον προϋπολογισμό της».

Το Πρακτορείο επισημαίνει ακόμη ότι η τρόικα των ελεγκτών θα συνεχίσει την αποστολή της στην Αθήνα από την Τετάρτη και ότι η έκθεσή της αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο. Τονίζεται δε ότι η τρόικα δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως ούτε για τον ήδη ψηφισθέντα από το κοινοβούλιο προϋπολογισμό του 2014, ούτε και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και απαιτεί, μεταξύ άλλων, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και στην εξοπλιστική βιομηχανία.

Αρχίζουν αύριο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Αρχίζουν ξανά αύριο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με στόχο την άμεση εκταμίευση του ενός δις ευρώ.
Επί τάπητος, σε πρώτη φάση, θα βρεθεί το θέμα των ελληνικών αμυντικών συστημάτων, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, ενώ θα κριθεί και η τύχη του φόρου για τα ακίνητα και των πλειστηριασμών.
Η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο CNBC.

Νέες βολές Σβόμποντα κατά της τρόικας

Νέες βολές κατά της τρόικας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάνες Σβόμποντα, από το Στρασβούργο.

Ο κύριος Σβόμποντα έκανε λόγο για κοινωνικά απαράδεκτες απαιτήσεις, από την τρόικα, αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, ενώ επέκρινε και την Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε το πρόγραμμα περικοπών να γίνει αποδεκτό και από τους πολίτες.

Στην Αθήνα o Γιοχάνες Χαν

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, προκειμένου να συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία για τις περιφερειακές επενδύσεις στην περίοδο 2014- 2020.

Αύριο θα επισκεφθεί την Κρήτη, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, και στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Αθήνα, για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης θα παρουσιάσει από κοινού με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, το σχέδιο αστικής ανάπτυξης «Έργο Αθήνα» του δήμου Αθηναίων, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα