«Απειλές για διακοπή των διαπραγματεύσεων»

Σε εξέλιξη έως αργά το βράδυ το κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης του επόμενου Eurogroup τη Δευτέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τα στελέχη της κυβέρνησης και για τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες. «Δεν έχουμε καλύψει όλο το δρόμο μέχρι τη συμφωνία, αλλά έχουν γίνει σοβαρά βήματα», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, που παράλληλα αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια

της συνεδρίασης του Eurogroup, εκτοξεύθηκαν απειλές προς την ελληνική αντιπροσωπεία πως εάν δεν υπέγραφε την παράταση του μνημονίου, δεν θα υπήρχε συνέχεια των διαβουλεύσεων.

Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση διατηρεί τις κόκκινες γραμμές της και θα επιμείνει σε 3 θέματα:καταπολέμηση της διαφθοράς, πάταξη της φοροδιαφυγής και μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης.

Τηλεφώνημα από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, δέχθηκε νωρίτετα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Λιου τόνισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ευόδωση των συνομιλιών της Ελλάδας με τους εταίρους της για ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και την σημασία που θα έχει αυτή η εξέλιξη για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα