Διαχειρίσιμη η έξοδος Ελλάδας- Κύπρου

Το Eurogroup συζητά, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, ένα ακραίο σενάριο, αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού. Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την νομισματική ένωση, θα μπορούσε σύντομα να αποχωρήσει και η Κύπρος, αναφέρει ο Spiegel. Και συνεχίζει, γράφοντας πως στην ευρωζώνη κυκλοφορούν σκέψεις, πως σαν συνέπεια της
αποχώρησης της Ελλάδας, θα μπορούσε να αναγκαστεί να αποχωρήσει και η Κύπρος. Και οι δύο χώρες είναι οικονομικά και στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Η αποχώρηση και των δυο χωρών από το ευρώ θα ήταν για την υπόλοιπη ευρωζώνη αντιμετωπίσιμη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των προσομοιώσεων, σύμφωνα με τον Spiegel.

Πιο πιθανό είναι, όμως, ότι η Κύπρος, σε περίπτωση μιας αποχώρησης της Ελλάδας να λάβει επιπλέον υποστήριξη. Στην ευρωζώνη, δίπλα στους υπουργούς Οικονομικών των χωρών - μελών αντιπροσωπεύεται η Κομισιόν και ηΕυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, του ESM, κ. Κλάους Ρέκλινγκ, γράφει ο Spiegel, προειδοποιεί για τις συνέπειες ενός Grexit. "Μια αποχώρηση της Ελλάδας θα ήταν η ακριβότερη από όλες τις πιθανές λύσεις", δήλωσε στον Spiegel ο ίδιος. "Τόσο για την Ελλάδα, όσο επίσης για τη Γερμανία και τις άλλες χώρες τηςνομισματικής ένωσης", σύμφωνα με τον κ. Ρέκλινγκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα