Αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό

Ηοριστικοποίηση του νέου κυβερνητικούσχήματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο επίκεντροτης εν εξελίξει συνάντησης του πρωθυπουργούΑντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚΕυάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσωςμετά αναμένοται δηλώσεις τόσο του κ.Σαμαρά όσο και του κ. Βενιζέλου

καθώςκαι η ανακοίνωση των μελών του νέουυπουργικού συμβουλίου. Η ορκωμοσίααναμένεται αύριο το πρωί.

Τη θέση της αντιπροεδρίας και πιθανώς υπουργικόθώκο αναμένεται να αναλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ δεδομένη είναι ηπαραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ηλεκτρική καρέκλα για τη νέα κυβέρνηση θα είναι αυτή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα κληθεί να δρομολογήσει τις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα μόλις λίγων εβδομάδων, υπό τις επιταγές της τρόικας, για σειρά κορυφαίων ζητημάτων που θα φέρουν στα ταμεία τη δόση των 8,1 δισ.

Ως το τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, θα πρέπει να προσδιοριστούν οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να βρεθούν τρόποι κάλυψης του δημοσιονομικού κενού 1 δισεκ. ευρώ, να οριστικοποιηθεί το σχέδιο για το νέο φόρο ακινήτων, αλλά και να αναθεωρηθεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, που έως τώρα δεν πιάνει τους στόχους.

«Ο παλιός πολιτικός κόσμος του γνωστού δικομματικού παιχνιδιού, που με την πολιτική του οδήγησε την πατρίδα στον γκρεμό και άνοιξε τον δρόμο στην τρόικα, συμμαχεί για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο, εφαρμόζοντας πιστά την αποτυχημένη μνημονιακή πολιτική που προβλέπει μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», δήλωσε για τον επικείμενο ανασχηματισμό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

«Νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα θα πάρει και παλιά θα υλοποιήσει, η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ. Γι αυτό τα κόμματά της ανανεώνουν την προγραμματική τους συμφωνία, προχωρούν σε ανασχηματισμό με βασικό στόχο να διαχειριστούν την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου» επισημαίνει με σχόλιό του, το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Αδύνατον η κυβέρνηση Σαμαρά να εξαντλήσει την τετραετία», γράφει η WallStreet Journal, αναφέροντας πως η κυβέρνηση επέζησε -προς το παρόν- απότην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, αλλά πως κινδυνεύει να καταρρεύσει κάθε φορά που επιχειρεί να «κόψει το λίπος», πόσο μάλλον να τηρήσει τις συμφωνίες για την λιτότητα. Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο λουκέτο στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι δεν ήταν «ακριβώς ένα πρότυπο αποτελεσματικής συρρίκνωσηςτου κράτους».

Το Grexit επανήλθε, σύμφωνα με τη γερμανική Handlesblatt. Η γερμανική εφημερίδα ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα μετά και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και το ναυάγιο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «οι οπαδοί του Grexit επανήλθαν». Παράλληλα, φιλοξενεί δηλώσεις ενός Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από το ευρώ.

ΟΑ984 τροποποιεί το πρόγραμμα του και σεμια ώρα ξεκινά μαραθώνιο ενημέρωσης μεαπευθείας συνδέσεις, ρεπορτάζ καισχόλια

Keywords
Τυχαία Θέματα