Αποσύρεται διάταξη

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποσύρεται τελικά την Παρασκευή η διάταξη για τους αποσπασμένους υπαλλήλους σε υπουργικά γραφεία που σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο θα πριμοδοτούνταν, ώστε να μην τεθούν σε κινητικότητα.

Εν τω μεταξύ, απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση καταργεί με το νομοσχέδιο το κίνητρο των αποδείξεων τόνισε ότι το μέτρο θα επανέλθει σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο στην βουλή και θα συνδυαστεί με κίνητρα φορολογικά και ελαφρύνσεις. Ο κ. Στουρνάρας

χαρακτήρισε δύσκολη τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και υπεραμύνθηκε της προσπάθειας της κυβέρνησης, προκειμένου η χώρα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε οτι το σχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση παρουσιάστηκε υπό πίεση χρόνου και έχει οριζόντια χαρακτηριστικά γιατί -όπως είπε- «έπρεπε να είχε γίνει δουλειά το προηγούμενο διάστημα που δεν είχε γίνει».

«Δεν θέλω να πάμε σε άλλες οριζόντιες ρυθμίσεις αλλά για να μην πάμε πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των Υπουργείων και των δομών του κράτους», τόνισε.

Αναφερόμενος στην κινητικότητα, αναγνώρισε ότι υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων εφόσον αυτοί -όπως είπε χαρακτηριστικά- έχουν μπει από την πίσω πόρτα.

Τέλος, σε σχέση με τη Δημοτική Αστυνομία επισήμανε ότι η κατάργησή της είναι μια μικρή μεταρρύθμιση αλλά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί σε μικρά νησιά, ή μικρό μέρος αυτών να παραμείνουν στους δήμους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, εξαιρούνται από την κινητικότητα μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν σε γραφεία υπουργών.

Το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια το πρωί της Τρίτης και θα ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης μετά από 4 συνεδριάσεις.

Διάψευση υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Διαψεύδει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι με διάταξη του πολυνομοσχεδίου εξαιρούνται της κινητικότητας δημόσιοι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι σε υπουργικά γραφεία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι αυτοί θα παίρνουν επιπλέον μόρια κατά την αξιολόγηση τους λόγω της θητείας τους σε γραφεία υπουργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα