Αντιπαράθεση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Το θέμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση παραμένει ψηλά στην προεκλογική ατζέντα, ενώ δεν αποκλείεται νέα απόφαση από την υπηρεσιακή κυβέρνηση για πάγωμα της επιβολής του. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να αλλάξουν τη νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, δήλωσε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας. Η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι το Μνημόνιο

δεν προβλέπει τίποτα για το θέμα. Πάντως, πηγές της Κομισιόν ανέφεραν ότι εκ πρώτης όψεως η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν φαίνεται να αντιβαίνει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία ζητά να μάθει αν η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση μπορεί να αντικατασταθεί με ισοδύναμα ίσης αξίας, σε συνεννόηση με τους πιστωτές και εάν είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε έπειτα από επίμονο αίτημα των θεσμών, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να αναστείλει το μέτρο και δηλώνει ότι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα το καταργήσει. Επίσης, στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου τονίζεται ότι το μέτρο ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη ΝΔ, «που υποκρίνεται ότι μόλις το κατάλαβε».

Keywords
Τυχαία Θέματα