Αντιδρούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Έντονες αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή λειτουργίας ή συγχώνευσης ΔΕΚΟ και φορέων του Δημοσίου, με την οποία ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το
κτήριο με ομάδες περιφρούρησης. Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι η ΕΡΤ πρέπει να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με ριζικές αλλαγές, αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά. Λίγο πριν τη δημοσίευση της Πράξης, η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της, διεμήνυσε ότι «δεν νοείται σύγχρονη χώρα και δη ευρωπαϊκή η οποία - έστω και για μία ώρα - να μη διαθέτει Δημόσια Τηλεόραση».

Στα σχέδια της Κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ, θα σταθούμε απέναντι, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Τερατούργημα χαρακτηρίζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου το ΚΚΕ.

«Πραξικοπηματική» χαρακτηρίζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου η ΑΔΕΔΥ τονίζοντας ότι οδηγεί στον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ. Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να αποτρέψουν το σχέδιο διάλυσης των δημοσίων φορέων.

Με το που έγινε γνωστή η είδηση, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το κτήριο με ομάδες περιφρούρησης. Το πρόγραμμα - όπως αναφέρουν - θα μεταδίδεται κανονικά, ωστόσο θα υπάρχουν συχνές παρεμβάσεις στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό αέρα, ενώ προγραμματίζουν υπαίθρια συναυλία με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή.
Keywords
Τυχαία Θέματα