Αντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά»

Έντονες αντιδράσεις, από φορείς, κυρίως της περιφέρειας, για το «σχέδιο Αθηνά», για την ανώτατη εκπαίδευση, που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας. Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη πως στόχος, μεταξύ άλλων, του σχεδίου «Αθηνά» είναι ο εξορθολογισμός των πανεπιστημιακών τμημάτων, καθώς, όπως είπε, χαρακτηριστικά, κάποια είχαν υπερεξειδικευμένο αντικείμενο και άλλα είχαν καταντήσει συνοικιακά φροντιστήρια για την εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων. Παράλληλα

ανέφερε ότι δεν θα ισχύει το όριο της βάσης του 10 στις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Οι συγχωνεύσεις αυτές προκαλούν και τοπικές αντιδράσεις, καθώς δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια είχε πρυτανεύσει η ανάγκη να τονωθούν οι τοπικές κοινωνίες και όχι η εκπαίδευση», τόνισε ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Φωκιανό.

Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, μιλώντας, επίσης, στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Φωκιανό, εμφανίστηκε θετικός στους σχεδιασμούς Αρβανιτόπουλου.

Σε επ' αόριστον κατάληψη του «Αλεξάνδρειου» ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει τη Δευτέρα ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος, ενώ σε Νάουσα και Φλώρινα, προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Την παραίτησή τους ανακοίνωσαν και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τα τμήματα του οποίου απορροφώνται από άλλα ιδρύματα.

Την ίδια ώρα, έκπληξη και έντονη δυσφορία εκφράζει με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τη συνένωση των τμημάτων των ξένων φιλολογιών, αλλά και των τμημάτων Σλαβικών, Τουρκικών σπουδών και σύγχρονων ασιατικών σπουδών.

Άρχισε σήμερα το 11ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), σε μια κρίσιμη για την ανώτατη εκπαίδευση περίοδο. Στο συνέδριο που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, θα γίνει απολογισμός της διετίας που πέρασε, ενώ θα εκλεγεί και η νέα του ηγεσία.

Ανακοίνωση ΚΚΕ

«Το υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης, με το σχέδιο "Αθηνά" προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την ανώτατη εκπαίδευση στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση του νόμου-πλαίσιο» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα