Ο Σ. Παραδιάς στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων), Στράτος Παραδιάς, μίλησε την 1/02 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την φορολογία των ακινήτων:

«Ο φόρος αυτός είναι καινούργιος για τους ιδιοκτήτες των ξενοίκιαστων ακινήτων και των ακινήτων χωρίς πρόσοδο, γιατί αυτοί δεν πλήρωναν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Είναι ένας νέος βαρύτατος φόρος, φόρος αίματος κυριολεκτικά,
τον οποίο αδυνατούν πλήρως να καταβάλλουν όλοι εκείνοι οι ιδιοκτήτες που έχασαν το εισόδημά τους από όλη την λειτουργία της αγοράς, αλλά τον τελευταίο χρόνο από την ίδια την λειτουργία του φορολογικού συστήματος. Το ίδιο το φορολογικό σύστημα διπλασιάζοντας κάθε χρόνο -από το 2008 μέχρι το 2013-, την φορολογική επιβάρυνση στην κατοχή ακινήτων, κατέστησε το ακίνητο ένα πράγμα εκτός συναλλαγής, που κανείς δεν θέλει να το αγοράσει ή να το νοικιάσει».

Σε άλλο σημείο είπε: «Θα πρέπει ο φόρος να είναι χαμηλός, να μην έχει αυτή την άγρια προοδευτικότητα, με τους συντελεστές που φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη, ούτως ώστε να λειτουργούν δημευτικά. Ό,τι είναι κοντά στο 1 τοις χιλίοις του ΕΤΑΚ είναι επιτεύξιμο. Μπορεί να πληρωθεί. Έχει εισπραξιμότητα και όσο απομακρύνεται από αυτό και ανεβαίνει το ποσοστό, τόσο απομακρύνεται και η πραγματική δυνατότητα εισπραξιμότητας και μάλιστα σε μακροχρόνια βάση. Δηλαδή, δεν πρόκειται για ένα φόρο που θα το πληρώσεις μια φορά και αν βρεις και δανειστείς ή οτιδήποτε άλλο, καθάρισες. Θα ξανάρθει του χρόνου και θα έρχεται κάθε χρόνο. Δεν θα σε αφήσει σε ησυχία. Δεν θα μπορείς να τον πληρώσεις εσύ, δεν θα μπορούν να τον πληρώσουν τα παιδιά σου. Θα σε κάνει να ζεις και να δουλεύεις για να ξεπληρώνεις το σπίτι σου. Θα γίνεις δουλοπάροικος μέσα στην ίδια την περιουσία σου».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα