Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η αναφορά του γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος προσερχόμενος στο συμβούλιο της ΕΕ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Η ελληνική αντιπροσωπεία στην κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, αντέδρασε άμεσα στην αναφορά του Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος αποκάλεσε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», έγινε γνωστό
απόψε. Επιπλέον θα αποσταλεί επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Εν τω μεταξύ, η πολιτική κρίση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν ενα απο τα θέματα, που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση των 28 υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε, καθώς υπάρχει ανησυχία για αποσταθεροποίηση των Δυτικών Βαλκανίων.

Επειδή η Ελλάδα έχει κατηγορηθεί από αρκετούς Ευρωπαίους και άλλους αξιωματούχους για την σημερινή πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα ότι δηλαδή ευθύνεται για το γεγονός οτι δεν επέτρεψε την ενταξιακή της διαδικασία το 2008, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επεσήμανε στους συνομιλητές του "να μην μπερδεύουν την ημερομηνία που βγήκαν τα σκάνδαλα των υποκλοπών, που αποτέλεσαν την αφορμή για την σημερινή κρίση, με την ημερομηνια, που ξεκίνησαν καθώς οι παρακολουθήσεις μελών της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν το 2007".
Keywords
Τυχαία Θέματα