Ανθεί ο όμιλος Σαράντη

Αύξηση κατά 24,84%, στα 12,15 εκατ. ευρώ, εμφάνισαν τα κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εμφάνισε Ο Όμιλος Σαράντη κατά την προηγούμενη χρήση, επισημάνθηκε στη διάρκεια παρουσίασης των κυριοτέρων μεγεθών και προοπτικών του ενώπιον θεσμικών επενδυτών.

Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια παρουσίασης στηνΈνωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), η διοίκηση της εταιρείας παραμένει επικεντρωμένη στους στρατηγικούς άξονες που υποστηρίζουν και εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου. Στους άξονες αυτούς περιλαμβάνονται η οργανική ανάπτυξη των βασικών δραστηριοτήτων

και των ιδιοπαραγόμενων προϊόντων, η αύξηση των μεριδίων αγοράς, καθώς και η εξεύρεση πιθανών εξαγορών στις χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης έγινε αναφορά στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου στη χρήση του 2012 από τον Οικονομικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Ροζακέα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ροζακέας, τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Σαράντη παρουσίασαν ουσιώδη αύξηση κατά το 2012 ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της διοίκησης.

Η άνοδος στις ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου ύψους 6,6% υποστηρίχθηκε από την ελληνική αγορά η οποία, παρά την δυσχερή οικονομική συγκυρία και παρά την σημαντική πτώση που παρατηρείται στο λιανικό εμπόριο, αυξήθηκε σημαντικά κατά 14%, καθώς και από τις χώρες του εξωτερικού που σημείωσαν άνοδο πωλήσεων κατά 3% (6% σε τοπικό νόμισμα).

Η αύξηση αυτή αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην ανανέωση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας που έχει επιτευχθεί όχι μόνο μέσω νέων εμπορικών συμφωνιών αντιπροσώπευσης και διανομής σημάτων, αλλά και λόγω ανάπτυξης νέων προϊόντων προσαρμοσμένων στα νέα καταναλωτικά δεδομένα και επαναλανσαρισμάτων σε υπάρχοντα προϊόντα της εταιρείας.

Τα κέρδη μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας παρουσίασαν αύξηση κατά 24,84% στα 12,15 εκατ. ευρώ και το αντίστοιχο περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 5,15%. Τα κέρδη ανά μετοχή σημείωσαν ουσιώδη άνοδο κατά 38%. Το ΕΒΙΤ του ομίλου αυξήθηκε κατά 10% από πέρυσι στα 17,36 εκατ. ευρώ και το περιθώριο ΕΒΙΤ ανήλθε σε 7,36%.

Η οικονομική θέση της εταιρείας, όπως αναφέρθηκε, έχει δώσει την δυνατότητα στην διοίκηση να υλοποιήσει τα στρατηγικά της πλάνα μέσα από την υποστήριξη των προϊόντων της, τη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών αποκλειστικής αντιπροσώπευσης προϊόντων, καθώς και μέσα από την περαιτέρω επέκταση στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (μέσω της δημιουργίας καινούργιας θυγατρικής στην Βοσνία). Επιπρόσθετα, η διοίκηση της εταιρείας επέστρεψε αξία στους μετόχους της ακυρώνοντας το 10% του μετοχικού της κεφαλαίου που κατείχε σε ίδιες μετοχές.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
omilos saranti
Τυχαία Θέματα