«Αντεπίθεση» Κερβιέλ στη Societe generale

Ο αντικριστής Ζερόμ Κερβιέλ, που έχει καταδικαστεί στη Γαλλία σε τριετή φυλάκιση για παράνομες συναλλαγές του, που όμως κόστισαν στον τραπεζικό όμιλο Societe generale (SG) κοντά 5 δισ.ευρώ, κατηγόρησε σήμερα τον ίδιο όμιλο ότι, "πλαστογράφησε στοιχεία" που οδήγησαν στην καταδίκη του.

Ο συνήγορος του Κερβιέλ, Νταβίντ Κουμπί, είπε στους δημοσιογράφους ότι για λογαριασμό του αντικριστή κατέθεσε ήδη μήνυση στη SG, τον δεύτερο σε μέγεθος τραπεζικό όμιλο της Γαλλίας

-- "γιά πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων".

Επίσης ο συνήγορος Κουμπί κατηγόρησε τους υπεύθυνους στη SG ότι "δεν παρέδωσαν στις διωκτικές αρχές ένα ουσιώδες τμήμα από τις ηχογραφημένες συνομιλίες" του πελάτη του με τους προϊσταμένους του.

Διατύπωσε παράλληλα την κατηγορία ότι, στις συνομιλίες που τελικά παραδόθηκαν, "έγινε προηγουμένως πλαστογράφηση", μαζί με συρραφές.

Η υπεράσπιση του Κερβιέλ έλαβε γνώση των συνομιλιών αυτών μόλις προ ολίγων ημερών.

Πρωτόδικα (Οκτώβριος '10) ο Κερβιέλ καταδικάστηκε συνολικά σε κάθειρξη πέντε ετών, όμως τα δύο έτη "με αναστολή", αλλά και να εξοφλήσει στη SG το ποσό που αυτή ζημιώθηκε--4,9 δισ.ευρώ.

Ο Κερβιέλ, που εμμένει ότι "οι προϊστάμενοί του γνώριζαν για τις επίδικες ενέργειές του", κατέθεσε έφεση, η οποία ορίστηκε να δικαστεί τον Ιούνιο.

Σήμερα ο Κερβιέλ ήταν παρών στη συνέντευξη του συνήγορού του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα