Συνελήφθη γυναίκα τοπογράφος για δωροδοκία

Στα χέρια της Αστυνομίας βρέθηκε το πρωί στην Κατερίνη μία 60χρονη υπάλληλος του Τμήματος Τοπογραφήσεως για δωροδοκία και εκβίαση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η υπάλληλος απαίτησε και έλαβε από έναν 47χρονο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ προκειμένου να χαρακτηρίσει οικόπεδο που είχε σκοπό να αγοράσει ως άρτιο και οικοδομήσιμο.

Ο συναγερμός στις Αρχές σήμανε την Τρίτη όταν ο 47χρονος άνδρας κατήγγειλε στην Αστυνομία, ότι 60χρονη γυναίκα, του ζήτησε εκβιαστικά, την προηγούμενη ημέρα, το συγκεκριμένο

ποσό, για να συντάξει έκθεση αυτοψίας για οικόπεδο που ενδιαφερόταν να αγοράσει. Με την συγκεκριμένη έκθεση θα βεβαίωνε ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο υπάρχει κτίσμα με την απαιτούμενη επιφάνεια, έτσι ώστε να χαρακτηριστεί άρτιο και οικοδομήσιμο και στη συνέχεια να εκδώσει σχετική βεβαίωση για να καταστεί δυνατή η μεταβίβασή του.

Μετά από προηγούμενη συνεννόηση, ο 47χρονος μετέβη σήμερα το πρωί στο γραφείο της υπαλλήλου, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου της παρέδωσε τα 1.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, και παρέλαβε τη σχετική βεβαίωση που αφορούσε το οικόπεδο.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο, συνέλαβαν την 60χρονη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο συγκεκριμένο χώρο βρήκαν και κατάσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Την αστυνομική έρευνα, καθώς και το προανακριτικό έργο, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα