Ανοίγει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου

Σε τηλεφωνικές διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς αντί της σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προσανατολίζεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά την κατάθεση της διερευνητικής εντολής από τον Παναγιωτη Λαφαζάνη στις 13.00. Εκτιμάται πως το αργότερο αύριο θα σχηματιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, με υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ανοίγοντας τον δρόμο για εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

"Δεν θα είμαι πρωθυπουργός σε κυβέρνηση με ΝΔ, Ποτάμι ή ΠΑΣΟΚ", ξεκαθάρισε

ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες το βράδυ στον ΑΛΦΑ, τονίζοντας πως δεν θέλει να βάλει από το παράθυρο αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση και την καταστροφή. Ζήτησε αυτοδυναμία και τόνισε ότι θα συνεργαστεί μόνον με τους ΑΝ.ΕΛ..

Στις 12.00 συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ προκειμένου να συζητηθεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί προεκλογικά. Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας αμέσως μετά τις εκλογές τάσσεται ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Όσον αφορά το ενδεχόμενο εξεταστικής για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ., τονίζει ότι κατά τη γνώμη του «δεν θα αρνηθεί κανείς μια διερεύνηση καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες και τις δικές του και της κυβέρνησης».

Εάν είναι απαραίτητο για να εφαρμοστεί το πρόγραμμά μας, δεν θα διστάσουμε να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη και να επανέλθουμε σε εθνικό νόμισμα τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Το Σαββατοκύριακο θα γίνει σύσκεψη όλων των φορέων που θα συμμετάσχουν στο κόμμα, ενώ, κατά πληροφορίες, πιθανή είναι και η ανακοίνωση των συνεργασιών συνεργασίες με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Μανώλη Γλέζο. Στη Λαϊκή Ενότητα προσχώρησε ο παραιτηθείς γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς

Αχαριστία καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα μέσω του ΜΕΓΚΑ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για την κατηγορία ότι επιχείρησε την ανατροπή της κυβέρνησης μέσω Βρυξελλών, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας του ζήτησε προσωπικά να βοηθήσει. Μάλιστα αποκάλυψε πως σε ερώτηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αν εμπιστεύεται τον Τσίπρα και του απάντησε θετικά, αν και δεν το πίστευε. Έθεσε ως στόχο στις επικείμενες εκλογές ένα ποσοστό άνω του 6% με στόχο να πιέσει προς την κατεύθυνση της ανάδειξης μιας κυβέρνησης με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική στήριξη.

Στις 8.00, στο Σύνταγμα, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, έβαλε στο στόχαστρο τη νεοσυσταθείσα Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. "Όσο η μέρα με τη νύχτα, τέτοιες είναι οι διαφορές μας με τη Λαϊκή Ενότητα, η οποία αποτέλεσε το αριστερό πολιτικό άλλοθι στο σύστημα", είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Καραθανασόπουλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει την αυξανόμενη πρόκληση να αποκρούσει την αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ήδη, πολλοί βουλευτές και μέλη του κόμματος δεν έχουν αποφασίσει αν θα παραμείνουν», σημειώνει η Wall Street Journal.

Keywords
Τυχαία Θέματα