Ανησυχία Ράσμουσεν για τη Γεωργία

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν εξέφρασε σήμερα ανησυχία για τις συλλήψεις αντιπάλων της νέας κυβέρνησης της Γεωργίας μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα και κάλεσε τις αρχές να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει πολιτική παρέμβαση στις δίκες τους.

Δικαστήριο της Γεωργίας αποφάσισε την Παρασκευή να διατηρήσει υπό κράτηση έναν πρώην υπουργό, όμως άφησε ελεύθερους με εγγύηση δύο στρατιωτικούς διοικητές που κατηγορούνταν για κατάχρηση εξουσίας. Η υπόθεση δημιούργησε ανησυχίες ότι η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Μπιτζίνα Ιβανισβίλι επιδίδεται σε πολιτική βεντέτα.

«Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις που είδαμε μετά τις εκλογές, οι οποίες συνδέονται με πρόσφατες συλλήψεις πολιτικών αντιπάλων στη Γεωργία», δήλωσε ο Ράσμουσεν στη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Πράγα.

«Το νομικό σύστημα, το δικαστικό σύστημα στη Γεωργία είναι αυτό που πρέπει να ξεδιαλύνει τέτοιες υποθέσεις. Όμως είναι φυσικά σημαντικό τέτοιες δίκες να μην υπονομεύονται από πολιτικές παρεμβάσεις», δήλωσε.

«Και φυσικά θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις από πολύ-πολύ κοντά», πρόσθεσε.

Ο Ιβανισβίλι είχε δηλώσει πως θα αναλάβει δράση εναντίον πρώην αξιωματούχων ύποπτων για αδικήματα αφού ο συνασπισμός του κέρδισε το κόμμα του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι στις βουλευτικές εκλογές της 1ης Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα