Συρία: Συνεχίζεται το μακελειό

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν σήμερα στη διάρκεια του βομβαρδισμού από συριακό αεροσκάφος της συριακής πόλης Ρας αλ-'Ειν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία όπου από την Τετάρτη σημειώνονται συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου και το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το συριακό βομβαρδιστικό έριξε μια ισχυρή βόμβα σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων από τα τουρκικά σύνορα προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της περιοχής, ορισμένοι από τους οποίους διέσχισαν τα σύνορα
αναζητώντας καταφύγιο στην Τουρκία.

Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν στη γειτονική τουρκική πόλη Τσεϊλανπινάρ (επαρχία Σανλιούρφα, νοτιοανατολική Τουρκία) όπου έσπασαν τζάμια παραθύρων πολλών σπιτιών.

Τουλάχιστον τέσσερις Σύροι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν, 20 από τους οποίους σοβαρά.

Στόχος του βομβαρδισμού ήταν ένα εργοστάσιο ζυμαρικών που βρίσκεται στα χέρια σύρων ανταρτών. Του βομβαρδισμού προηγήθηκε αναγνωριστική πτήση ελικοπτέρων.

«Υπάρχουν τραυματίες στη συριακή πλευρά, αλλά επίσης στην πόλη Τσεϊλανπινάρ από τα τζάμια τα οποία έσπασαν. Τα ασθενοφόρα μεταφέρουν συνεχώς τραυματίες», δήλωσε ο δήμαρχος της Τσεϊλανπινάρ Ισμαίλ Αρσλάν.

Το Ρας αλ-'Ειν είναι ένα από τα δυο σημεία ελέγχου προς την Τουρκία, τα οποία ελέγχει ο συριακός στρατός. Οι αντάρτες έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τέσσερα. Ένα έβδομο είναι υπό τον έλεγχο κουρδικής πολιτοφυλακής.

Οι τοπικές τουρκικές αρχές έχουν ζητήσει από τον πληθυσμό να απομακρυνθεί από τη μεθοριακή ζώνη και έκλεισαν τα σχολεία για προληπτικούς λόγους, ενώ ο τουρκικός στρατός έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, η συριακή αεροπορία κλιμάκωσε σήμερα τους βομβαρδισμούς εναντίον οχυρών των ανταρτών στη βόρεια χώρα, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις συγκρούονται με αντάρτες κυρίως στα νότια προάστια της Δαμασκού σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο Γκολάν, όπου για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια το Ισραήλ, το οποίο κατέχει ένα τμήμα των υψιπέδων, έριξε χθες προειδοποιητικά πυρά, συνεχίζονται σήμερα οι συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες.

Βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν πέντε επιδρομές στη Μααρέτ αλ-Νουμάν, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπου αντάρτες και στρατός μάχονται για τον έλεγχο ενός τμήματος του αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στο Χαλέπι, ρίχνοντας βαρέλια με εκρηκτικά.

Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις σημειώνονται επίσης μεταξύ άλλων, στην ανατολική Γούτα, στα όρια της Δαμασκού,στη συνοικία Τανταμούν της πρωτεύουσας, κοντά στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιαρμούκ, όπου σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, σε πολλές συνοικίες στο Χαλέπι, στη Χομς και στην επαρχία Ντεράα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα