Αναβρασμός για την κινητικότητα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ του Υπουργείου Υγείας για την εκκένωση των οκτώ νοσοκομείων που αλλάζουν χαρακτήρα ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι προαναγγέλουν σειρά κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας σήμερα οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία είναι : στην Πολυκλινική 20 ασθενείς, Πατησίων 11, Αγία Βαρβάρα 17, Αμαλία Φλέμινγκ 41, Σπηλιοπούλειο 16 χρόνια περιστατικά που σύμφωνα με το σχεδιασμό θα παραμείνουν και Παναγία Θεσσαλονίκης 64. Στόχος του ΕΚΕΠΥ

είναι έως τέλος Αυγούστου να μην υπάρχει ούτε ένας ασθενείς στα συγκεκριμένα Ιδρύματα προκειμένου από την 1η Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει η κινητικότητα.

Όπως έγινε γνωστό την ερχόμενη Δευτέρα 26 του μηνός, το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην έκδοση του τελικού πίνακα διαθεσιμότητας των εργαζομένων, ενώ το ΕΚΕΠΥ προωθεί τροπολογία για τους ειδικευόμενους γιατρούς, που θα τους δίνει τη δυνατότητα επιλογής νοσοκομείου, για να ολοκληρώσουν την εξάσκησή τους. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους, και προγραμματίζουν σειρά κινητοποιήσεων.

Μάλιστα σήμερα συναντήθηκαν και με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος για ακόμη μια φορά επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, βάζοντας μάλιστα και στοίχημα με εκπροσώπους των εργαζομένων.Παράλληλα έκανε λόγο για κομματικά κίνητρα πίσω από τις κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα