Αναβάθμιση της Ελλάδας

Σε B- αναβάθμισεσήμερα την μακροπρόθεσμη πιστοληπτικήαξιολόγηση της Ελλάδας η Standard & Poor΄s, από ΄SD΄ (selective default) προηγουμένως,ενώ αναβάθμισε και τη βραχυπρόθεσμηαξιολόγηση σε ΄B΄ από ΄SD΄. Το outlook είναισταθερό, αναφέρει ο Οίκος αξιολόγησης.

Οοίκος σημειώνει ότι η αναβάθμισηακολουθεί την ολοκλήρωση της επαναγοράςτων ελληνικών ομολόγων σε συνδυασμό μετην έγκριση από το Eurogroup της εκταμίευσηςτης δόσης προς την

Ελλάδα στο πλαίσιοτου δεύτερου προγράμματος προσαρμογής.

«Βλέπουμε την απόφαση των χωρώντης Ευρωζώνης να διαθέσουν ουσιαστικήταμειακή ανακούφιση στην Ελλάδα ωςενδεικτική της αποφασιστικότητας τουςνα αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στηνοικονομία της Ελλάδας και να διατηρήσουντην Ελλάδα στην Ευρωζώνη», αναφέρειστην ανάλυση του ο οίκος.

Τα κριτήριαμας, συνεχίζει ο οίκος, "ορίζουν τηνανάδυση από μια κρατική χρεοκοπία ωςτην επιτυχή ολοκλήρωση μιας πρότασηςανταλλαγής ή επαναγοράς. Καθώς η ελληνικήεπαναγορά αφορούσε μόνο ένα μέρος τηςέκδοσης - με ορισμένους από τους κατόχουςνα αρνούνται να συμμετάσχουν στηδιαδικασία - αναβαθμίζουμε την αξιολόγησηστα αρχικά χρεόγραφα. Αυτό αντανακλάτην άποψη μας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσειπιθανότατα να εξυπηρετεί πλήρως τοχρέος της".

πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα