Αναταράξεις στο χρηματιστήριο

Αναταράξειςστο ελληνικό χρηματιστήριο πυροδότησανοι φόβοι για επιδείνωση της κυπριακήςκρίσης και για αποσταθεροποίηση τωντραπεζικών συστημάτων στις πιο αδύναμεςχώρες της Ευρωζώνης με τη συμμετοχήμεγαλοκαταθετών στις διασώσεις τραπεζών.Ο γενικός δείκτης βρέθηκε σε ελεύθερηπτώση για να κλείσει στο 4,90%. Επαναλειτουργούναπό αύριο κανονικά τα υποκαταστήματατων κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

πουπέρασαν και επισήμως στην ΤράπεζαΠειραιώς.

Σύμφωναπάντως με εκτιμήσεις του υπουργούοικονομικών Γιάννη Στουρνάρα- ο οποίοςενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς -οιεπιπτώσεις στην Ελλάδα από την κυπριακήκρίση είναι μικρές και αντιμετωπίσιμεςκαι η ευρωζώνη είναι ασφαλής.

«Τοελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλήρωςστεγανοποιημένο», δήλωσε ο ΕυάγγελοςΒενιζέλος. «Σκληρή, επώδυνη αλλά εντόςτου ευρώ», χαρακτήρισε την απόφαση τουEurogroupο Φώτης Κουβέλης.

Αναπάντηταπαραμένουν, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, ταερωτήματα σχετικά με τη στάση τηςελληνικής κυβέρνησης στην οδυνηρή, όπωςτη χαρακτηρίζει, απόφαση του Eurogroup γιατην Κύπρο και μετά την ενημέρωση του κ.Στουρνάρα προς τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωναμε σχόλιο του κόμματος. Σε δραματικέςεξελίξεις οδηγεί την Κύπρο η απόφασητου Eurogroup τόνισε η γγ του ΚΚΕ ΑλέκαΠαπαρήγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα