Αναμόρφωση του ασφαλιστικού από Σεπτέμβριο

Την αναμόρφωση του ασφαλιστικού από το Σεπτέμβριο με περαιτέρω ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων, αν χρειαστεί, μετά από κοινωνικό διάλογο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Kοινωνικής Aσφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984 και τη Νόνη Καραγιάννη.

Πρόσθεσε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις του Γ.Γ. Γιώργου Ρωμανιά για κατάργηση των εισφορών και κοινή σύνταξη για όλους. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι πρώτες νομοθετικές ρυθμίσεις για την διατήρηση
του εισοδήματος των συνταξιούχων. Δεν θα περικοπούν 352 εκατ. ευρώ και θα καταργηθούν διατάξεις νόμων που προέβλεπαν μειώσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ από τον Ιανουάριο του 2015. Ανακοίνωσε επίσης την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων για χαμηλοσυνταξιούχους και της προνοιακής σύνταξης του ΟΓΑ σε ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς, το ταχύτερο δυνατό προανήγγειλε ο κος Στρατούλης.

Επίσης μιλώντας στο σταθμό μας προανήγγειλε από φέτος τη δημιουργία Ταμείου Εθνικού πλούτου κοινωνικής ασφάλισης που σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και την αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων θα χρηματοδοτήσουν το ασφαλιστικό.

Ακόμη ανακοίνωσε την επαναφορά υπαλλήλων που είχαν απομακρυνθεί και νέες προσλήψεις για τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων. Επιπλέον προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι στην τελική συμφωνία με τους εταίρους δεν θα υπάρξει ούτε ένα σημείο συρρίκνωσης ή υπαναχώρησης στις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα