«Αναμενόμενη» η αύξηση χρέους

Συγκυριακή χαρακτηρίζει το Υπ. Οικονομικών την αύξηση του δημοσίου χρέους στα 321,62 δισ. ευρώ. Το υπουργείο παραδέχεται την αυξητική τάση του δημοσίου χρέους και την αποδίδει στην εκταμίευση κεφαλαίων από το EFSF για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει διαβεβαιώνοντας ότι το «χρέος εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις» και χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις «όποιες εξάρσεις λαϊκισμού».

Εν τω μεταξύ , ο υπουργός οικονομικών

Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο τύπο ( Πρώτο Θέμα) εκτίμησε οτι αν χρειαστεί περαιτέρω στήριξη η Ελλάδα, αυτή θα είναι της τάξεως των 10 δισ. ευρώ, πολύ μικρό ποσό δηλαδή συγκριτικά με τα προηγούμενα μνημόνια. Δε μιλάμε για νέο μνημόνιο, αλλά για ένα πακέτο οικονομικής στήριξης, χωρίς νέους όρους διευκρίνισε ο κ. Στουρνάρας επισημαίνοτας οτι , μέχρι το 2016 έχουν τεθεί οι στόχοι -οι υποχρεώσεις μας- και δε μπορούν να απαιτηθούν άλλα μέτρα, ούτε να τεθούν άλλοι στόχοι

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα του δημοσίου χρέους.
«Δέσμιος της μανίας του να καταστροφολογεί, ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει ακόμα και την απλή αριθμητική», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη. Με εθνική προσπάθεια η Ελλάδα ισχυροποιείται και το αναγνωρίζουν πλέον όλοι διεθνώς, όσο και αν αυτό χαλάει τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

Με αφορμή τις δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων για νέο δανεισμό της Ελλάδας ο κ.Σκουρλέτης είχε δηλώσει ότι «η κυβέρνηση στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο και να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα».-

Keywords
Τυχαία Θέματα