Στην κορυφή με Σαβιόλα ο Ολυμπιακός

"Δύο στα δύο" για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και οι πρωταθλητές μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας έπειτα απο το 2-1 επί του Ατρομήτου.

Οι Περιστεριώτες προήγηθηκαν στο 47΄με τον Ναπολεόνι. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε γίνει ήδη πιο επιθετικός με τις αλλαγές του Μίτσελ (Σαβιόλα αντί Σαλίνο και Φουστέρ αντί Φετφατζίδη).

Στο 51' ο Ολυμπιακός

ισοφάρισε χάρη σε δουλεμένη στημένη φάση: ο Ντομίνγκεζ έστρωσε στον Μήτρογλου, εκείνος έκανε πάσα στον Φουστέρ πάνω στο ημικύκλιο της περιοχής του Ατρομήτου και με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

Ακολούθως, ο πρωταθλητής επέβαλε τον ρυθμό του και μπορούμε να πούμε πως με τον Σαβιόλα σε πιο ελεύθερο ρόλο, βελτιώθηκε και άρεσε πολύ. Στο 54' ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ και ο αμαρκάριστος Σαβιόλα (τον άφησε ο Δημούτσος) με κεφαλιά σκόραρε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα και έκανε την ανατροπή (2-1) μέσα σε 4 λεπτά!

Ακολούθησαν σπουδαίες ευκαιρίες με τον Σαβιόλα στο 59' (σουτ στην κίνηση άουτ) και στο 63' (σουτ στο δοκάρι, έπειτα από ψαλιδάκι Σιόβα!) και με τον Μήτρογλου στο 62' (ο Φυτανίδης έκοψε την τελευταία στιγμή την μπαλιά του Ντομίνγκεζ) και στο 67' (ο Σηφάκης απέκρουσε το σουτ και στην επαναφορά εκείνο του Φουστέρ κόντραρε στον Ταυλαρίδη).

Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 85' με τον Μήτρογλου (πήρε το «ριμπάουντ» από ασταθή απόκρουση του Σηφάκη σε δυνατό σουτ του Ντομίνγκεζ), αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ (ήταν οριακή φάση).Κάπως έτσι «γράφτηκε» το τελικό 2-1 στο Φάληρο, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2Χ2 και τον Ατρόμητο να μην καταφέρνει να πάρει κάτι θετικό, παρά την πολύ καλή εικόνα που έδειξε...

Διαιτητής ήταν ο Σπάθας, ο οποίος «κιτρίνισε» τους Σάμαρη, από τον Ολυμπιακό και τους Λαζαρίδη, Μπρίτο, Ταυλαρίδη, Ουμπίντες, από τον Ατρόμητο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46' Σαβιόλα), Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Μανιάτης (74' Μεντζανί), Σάαρης, Φετφατζίδης (46' Φουστέρ), Ντομίνγκεζ, Κάμπελ, Μήτρογλου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Μπάλλας (11' λ. τρ. Καραμάνος), Δημούτσος (65' Παπουτσογιαννόπουλος), Ουμπίντες, Γκαρσία, Μπρίτο, Ναπολεόνι (76' Παπαδόπουλος).

Keywords
Τυχαία Θέματα