Αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα διοίκηση της ΥΠΑ

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, αφού δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η τοποθέτηση του.

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Κ. Λιτζεράκος, έρχεται στην θέση του Δ. Κούκη που είχε υποβάλει την παραίτησή του. Η σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη προβλέπει και την τοποθέτηση των δυο υποδιοικητών της υπηρεσίας, του δικηγόρου και οικονομολόγου Ευάγγελου Πετρόπουλου και του ιπτάμενου μηχανικού Κάρολου Λάμπρου.

"Έργο κατά προτεραιότητα της

νέας διοίκησης της ΥΠΑ είναι η ανάσχεση της πορείας απαξίωσης, η βελτίωση και ανάπτυξη συνολικά της ΥΠΑ και όλων των αεροδρομίων της χώρας, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, της εθνικής οικονομίας και του τουρισμού" αναφέρει σε δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός. Και προσθέτει "με τη συνεργασία του υπουργείο , της νέας διοίκησης και των εργαζομένων της ΥΠΑ συνεχίζεται και αναβαθμίζεται η προσπάθεια αντιμετώπισης και αποκατάστασης χρόνιων παθογενειών, αδικιών και κάθε είδους προβλημάτων και στρεβλώσεων, που έχουν σωρευτεί τα τελευταία χρόνια, ώστε η ΥΠΑ, ως νευραλγική υπηρεσία εποπτείας, ελέγχου και λειτουργίας του εθνικού συστήματος αερομεταφορών, να καταστεί σύγχρονη και αποτελεσματική».

Επίσης, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστου Σπίρτζη, που προωθήθηκε προς δημοσίευση στο ΦΕΚ τοποθετείται νέος Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ) ο κ. Πλειώνης Δημήτριος. Η ΕΑΣΠ αποτελεί τον Εθνικό Συντονιστή Πτήσεων. Σκοπός της Αρχής είναι η κατανομή του διαθέσιμου χρόνου χρήσης των αερολιμένων της ελληνικής επικράτειας στους αερομεταφορείς, σύμφωνα με τη εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η Αρχή αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα