«Δημοσιονομικά σφάλματα» τα πακέτα βοήθειας για την Ελλάδα

Ως «τα δημοσιονομικά σφάλματα με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις» από τότε που επανενώθηκε η Γερμανία, χαρακτήρισε τα ευρωπαϊκά πακέτα βοήθειας για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελοου και υπέδειξε ως υπεύθυνη την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

«Τα χρήματα έχουν χαθεί. Στην καλύτερη περίπτωση θα πάρουμε ένα μέρος τους πίσω, αν τώρα κάνουμε το σωστό και αποτρέψουμε την χρεοκοπία» της Ελλάδας,
δηλώνει στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel» ο κ. Ράμελοου, ο οποίος είναι ο πρώτος πρωθυπουργός κρατιδίου της Γερμανίας από την Αριστερά (Die Linke) και εκτιμά ότι «δεν μπορεί να αποφευχθεί μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν ο ίδιος, από την θέση του Γερμανού καγκελάριου, θα απαιτούσε μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα, ο κ. Ράμελοου αναφέρει ότι το σημαντικότερο είναι να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι, συμπεριλαμβανομένης της Εκκλησίας για τις οικονομικές και εμπορικές της δραστηριότητες, όπως επίσης και οι μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου. «Είναι θέμα-ταμπού, αλλά είναι η μόνη δυνατότητα», δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι χρειάζονται κίνητρα για την παραγωγή και τερματισμός της λιτότητας, μετά το μότο των τελευταίων ετών «λιτότητα μέχρι τέλους και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Αναφερόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο, ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας επισημαίνει ότι συμπεριφέρεται «διπλωματικά και ήσυχα», ενώ τονίζει ότι υπεύθυνος για τους οξείς τόνους είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Είμαι βέβαιος ότι η καγκελάριος γνωρίζει πλέον ότι χρειαζόμαστε μια βιώσιμη λύση στην κρίση. Αυτό εξακολουθεί να λείπει. Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά προβλήματα. Η συνταγή "πακέτα διάσωσης για τις τράπεζες, λιτότητα για τους αδύναμους", έχει αποτύχει», καταλήγει ο κ. Ράμελοου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα