Παραμένουν έξω από το ΥΠΟΙΚ

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών παραμένουν για ακόμη μία ημέρα οι απολυμένες καθαρίστριες δηλώνοντας πως θα συνεχίζουν τον αγώνα τους για επαναπρόσληψη. Εν τω μεταξύ, αξιολόγηση δύο ταχυτήτων για τους υπαλλήλους στο Δημόσιο, καθώς οι περίπου 2000 υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία και στο γραφείο του Έλληνα επιτρόπου, θα έχουν ως αξιολογητές τους ίδιους τους βουλευτές ή ευρωβουλευτές που ζήτησαν την απόσπασή τους και τους απασχολούν.

Να στηρίξει το κράτος τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και τους ανέργους της Χαλυβουργίας πρότεινε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,

Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Επιπλέον παραδέχθηκε κενό στην διαδικασία αξιολόγησης των αποσπασμένων υπαλλήλων σε βουλευτικά γραφεία. "Το ζήτημα είναι ποιος θα τους αξιολογήσει", σημείωσε και πρόσθεσε πως πρέπει η Βουλή να ξαναδεί το θέμα.

Δεν μπορεί να λειτουργεί το ατομικό συμφέρον πάνω από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου που μπλόκαρε την επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν πιθανολογείται ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατάργηση των οργανικών θέσεων των καθαριστριών, η οποία θα επέβαλε τη ματαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης» τονίζεται στο σκεπτικό. Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες, «η διασφάλιση της συνέχειας της οικονομικής πολιτικής του κράτους κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου με έκτακτες δημοσιονομικές δυσχέρειες εθνικού επιπέδου αποτελεί μείζον αγαθό, συνδεόμενο με το γενικό συμφέρον».

Keywords
Τυχαία Θέματα