Αισιοδοξία για ανάκαμψη

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας νωρίτερα στη συνάντηση της προεδρίας με τους επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα.

«Ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει», τόνισε ο κ.Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι με τα πρώτα στοιχεία για φέτος φαίνεται πως «θα πιάσουμε

τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ ανέφερε ότιη εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2012 είναι περισσότερο από ικανοποιητική, παρά τη μεγαλύτερη ύφεση.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας, και στην πορεία αποκρατικοποιήσεων και προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

«Αυτόπου προσφέρει η Ελλάδα σήμερα, σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι "red carpet" και όχι "red tape", δηλαδή γραφειοκρατία», είπε οκ. Σαμαράς, θέτοντας ως στόχο του την καταπολέμηση του φαινομένου.

Γιατις ιδιωτικοποιήσεις, ο πρωθυπουργός τόνισε πως έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ, ενώ άλλα τρία μεγάλα προγράμματα θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους, εκφράζοντας την εκτίμηση πως ο στόχος σε αυτό τον τομέα θα ξεπεραστεί.

Τέλος επεσήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τις ΑΟΖ.

Εν τω μεταξύ, στα 7,6 δισ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2013, ενισχυμένα καθώς δεν δόθηκαν επιστροφές φόρου 250 εκατ. ευρώ, ενώ στα δημόσια ταμεία εισέρρευσαν και 305 εκατ. ευρώ που διένειμε στο Ελληνικό Δημόσιο η Τράπεζα της Ελλάδος για το μέρισμα της χρήσης 2012.



Keywords
Τυχαία Θέματα