«Άμεση ανάγκη για επενδύσεις»

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. «Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα επενδύσεις, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά την

ολοκλήρωση της συνάντησης, ενώ επεσήμανε τη σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα μας. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών τόνισαν την ανάγκη διευκόλυνσης του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται και άρση των εμποδίων κυρίως σε ό,τι αφορά την γραφειοκρατία.

Εν τω μεταξύ, τα πρώτα 34,3 δισ. ευρώ του δανείου κατατίθενται από σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Μέρος του ποσού θα καταβληθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς Ιδιώτες.

Την ίδια ώρα, ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων και ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο, αποκαλύπτει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κατατέθηκε στη Βουλή, με βασικό λόγο τη συρρίκνωση των εισοδημάτων. Το 2011 το ύψος τους έφτασε στα 44 δισ. ευρώ ή στο 21,1% του ΑΕΠ, από 38,7 δισ. ευρώ το 2010. Φέτος, παρουσιάζουν νέα αύξηση και είχαν διαμορφωθεί μέχρι τον Οκτώβριο στα 54 δισ. ευρώ.

Την Τρίτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Επί τάπητος θα τεθούν εκκρεμότητες σε ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη, στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά και στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που προκύπτουν από τη νέα δανειακή σύμβαση των 51,5 δισ. ευρώ.

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι ακόμη έτοιμο να ανταπεξέλθει σε μια κατάρρευση μεγάλης τράπεζας, δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Έρκι Λιικάνεν, υποστηρίζοντας ότι ένας μηχανισμός τραπεζικής εξυγίανσης είναι άμεσα απαραίτητος.

Keywords
Τυχαία Θέματα