Ινδία: Κηδεύεται η νοσοκόμα της Κέιτ

Στη μικρή πόλη Σίρβα της Ινδίας θα τελεστεί σήμερα η κηδεία της Τζακίνθα Σαλντάνα, της νοσοκόμας που βρέθηκε απαγχονισμένη μετά μια τηλεφωνική φάρσα στο βρετανικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ο άνδρα της και τα δύο της παιδιά θα παραστούν στην κηδεία που θα τελεστεί στις 16.00 τοπική ώρα (12.30 ώρα Ελλάδος) στην καθολική εκκλησία της περιοχής.

Η

σορός της νοσοκόμας επαναπατρίστηκε την Κυριακή στην Ινδία, οπότε και χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες νοσοκόμες και σπουδάστριες νοσηλευτικών σχολών, πραγματοποίησαν ολονυχτία στη μνήμη της. Το Σάββατο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Λονδίνο, στον καθεδρικό ναό του Ουέστμινστερ.

Η 46χρονη Τζακίνθα που γεννήθηκε στη Σίρβα και ζούσε τα τελευταία 12 χρόνια στη Βρετανία, βρέθηκε κρεμασμένη στο χώρο του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου "Βασιλιάς Εδουάρδος 7ος" στις 7 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τη φάρσα δύο παρουσιαστών αυστραλιανού ραδιοφωνικού σταθμού οι οποίοι προσποιήθηκαν τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο. Την κλήση των δύο αυστραλιανών φαρσέρ απάντησε η αυτόχειρας.

Τα μέλη της οικογένειας που κατοικούν στη Σίρβα δεν θέλουν επικοινωνία με τον Τύπο, κυρίως μετά τη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης με την ανακοίνωση του θανάτου. Σύμφωνα με δημοσιογράφο της πόλης αυτής, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, και οι κάτοικοι ακολουθούν την ίδια τακτική με την οικογένεια αποφεύγοντας κάθε επαφή με τον Τύπο.

Πολλά νοικοκυριά έχουν συγγενείς που μεταναστεύουν στη Βρετανία και σε χώρες του Κόλπου για να βρουν εργασία και στέλνουν ένα μέρος του μισθού τους στην οικογένεια που έμεινε στην Ινδία.

"Ο κόσμος είναι περίεργος και θέλει να μάθει τι συνέβη", είπε ο δημοσιογράφος.

Τα αίτια της ενέργειας αυτής της Τζακίνθα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Αλλά η νοσοκόμα άφησε τρεις επιστολές. Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, μια από τις επιστολές αναφέρεται στην τηλεφωνική φάρσα, και κατηγορεί ευθέως τους δύο δημοσιογράφους- φαρσέρ για την απόφασή της να δώσει τέλος στη ζωή της, αφού δεν μπορούσε να αντέξει την καταισχύνη από τη δημοσιοποίηση του τηλεφωνήματος που δέχθηκε. Άλλη επιστολή δίνει οδηγίες για την κηδεία της και η τρίτη "αφορά το νοσοκομείο και περιέχει επικρίσεις για το προσωπικό".

Πηγές: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Daily Mail, BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα