Αλλαγές στα Σώματα Ασφαλείας

Στηβουλή εισάγεται σήμερα απο τον υπουργόδημόσιας τάξης Νίκο Δένδια νομοσχέδιογια την ριζική αναδιοργάνωση τηςΑστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματοςκαι της Γενικής Γραμματείας ΠολιτικήςΠροστασίας. Στην Αστυνομία προβλέπεταιη κατάργηση του Αρχηγείου με τη σημερινήτου μορφή και η αντικατάστασή του μεένα επιτελείο που θα επιβλέπει τρειςβασικούς και αυτόνομους κλάδους. Τονκλάδο Τάξης, τον κλάδο Ασφάλειας καιτον κλάδο Αλλοδαπών και προστασίας τωνΣυνόρων.

Προβλέπεται επίσης η κατάργηση6.700 κενών οργανικών θέσεων αστυφυλάκων,η συγχώνευση ή το κλείσιμο αστυνομικώντμημάτων και πυροσβεστικών σταθμών

σεολόκληρη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό οιδιοικητικές δομές της ΕΛΑΣ απο 120 θαγίνουν 68 και της πυροσβεστικής απο 92 ,66. Δημιουργείται ειδική κατηγορίααστυνομικών απο τους πρώην δημοτικούςαστυνομικούς που θα διατηρούν παρόμοιακαθήκοντα με αυτά που είχαν στους δήμους.Δημιουργούνται γραφεία εξυπηρέτησηςπολιτών μέσα στα τμήματα, χρήσηηλεκτρονικών υπηρεσιών συγχρηματοδοτούμενααπο το ΕΣΠΑ .

Σεοτι αφορά την πυροσβεστική και τηνπολιτική προστασία ο επικεφαλής διοικητήςσε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αναλαμβάνειόλες τις αρμοδιότητες συντονισμού. Οισχολές αστυνομίας και πυροσβεστικήςαναβαθμίζονται σε ΑΕΙ και ιδρύεταισχολή εκπαίδευσης και πιστοποίησηςεθελοντών ενώ καταργούνται τα ανεξάρτητακέντρα επιχειρήσεων βασικής και πολιτικήςπροστασίας και συγχωνεύονται σε έναενιαίο συντονιστικό.

Ήδηυπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις αποσυνδικαλιστές της αστυνομίας και τηςπυροσβεστικής που ζητούν την απόσυρσητου νομοσχεδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα