Αλαλούμ με τη λίστα των επιβατών

Εντείνεται η σύγχυση, μαζί και η αγωνία για το μέγεθος της ναυτικής τραγωδίας στο Norman Atlantic. Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το οποίο επικαλείται πληροφορίες που μεταδίδει η RAI, η λίστα επιβατών του πλοίου φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα σημάνει πρωτοφανές αλαλούμ για τον αριθμό διασωθέντων και αγνοουμένων. Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό από τις ελληνικές αρχές, οι νεκροί Έλληνες είναι δύο, ενώ σύμφωνα με τις ιταλικές τρεις. Την ίδια ώρα, από νεκρός

υπολογίζεται τώρα ως αγνοούμενος ο Γιώργος Δούλης, αφού ο γιος του δεν τον αναγνώρισε στις σορούς.

Πληροφορίες που αναφέρουν πως 80 εκ των διασωθέντων δεν ήταν στη λίστα επιβατών προκαλούν περαιτέρω πονοκέφαλο και ερωτήματα, ενώ εκφράζονται φόβοι για τυχόν εγκλωβισμένους στο αμπάρι και το γκαράζ του πλοίου, καθώς υπήρξαν άνθρωποι που είχαν μείνει μέσα στα φορτηγά τους, μην έχοντας κλείσει καμπίνα.

Με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, έχει μεταβεί στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού σώματος προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση στοιχείων. Παράλληλα, η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει ήδη έτοιμες δύο εκπαιδευμένες ομάδες, αν ζητηθεί από την ιταλική κυβέρνηση, για να συνδράμουν στο έργο διερεύνησης των χώρων του πλοίου.

Το κουφάρι του πλοίου παραμένει ακυβέρνητο ανοιχτά της Αλβανίας και δίπλα του πλέουν τέσσερα ρυμουλκά, ένα εκ των οποίων το συγκρατεί για να μην πέσει σε βράχια.

Ποινική δίωξη για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε η ιταλική δικαιοσύνη στον πλοίαρχο του Norman Atlantic, Αρτζίλιο Τζιακομάτζι και τον ιδιοκτήτη του, Κάρλο Βισεντίνι, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα