Ακριβώς ίδια αξιολόγηση

Αν διαβάσει κανείς τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου θα διαπιστώσει ότι εκεί δεχθήκαμε δύο πράγματα, τα οποία ακριβώς επειδή επικοινωνιακά ηκυβέρνηση δεν θέλει να τα αποδεχθεί εντός χώρας, προσπαθεί να δείξει ότι ευθύνονται πότε οι ξένοι και πότε η προηγούμενη κυβέρνηση, τόνισε στην Τρόικα του ΑΘΗΝΑ 984 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας. Τοπρώτο

που αποδεχθήκαμε ήταν η παράταση του τρέχοντος μνημονίου, εμείς είχαμε κάνει παράταση δύο μήνες η κυβέρνηση άλλους 4 μήνες οπότε μιλάμε ακριβώς για το ίδιο κείμενο, ακριβώς για την ίδια αξιολόγηση.

Καιτο δεύτερο το οποίο είχαμε αποδεχθεί και το είχαμε συνυπογράψει είναι ότι τα λεφτά θα τα πάρουμε στο τέλος της αξιολόγησης. Και τώρα τρέχουμε διαπιστώνοντας ότι χρειάζονται λεφτά στο μεσοδιάστημα προκειμένου χωρίς να έχουμε κάνει καμία μεταρρύθμιση να πάρουμε τα λεφτά. Δηλαδή λεφτά χωρίς δεσμεύσεις, αυτό έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι ρεαλιστικό.

Δεν θα θέλαμε αυξήσεις φορολογικών συντελεστών. Η ΝΔ πίστευε και πιστεύει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να γίνεται από το σκέλος των δαπανών και όχι από το σκέλος των εσόδων. Πέρυσι είδατε μειώσεις στην έκτακτη εισφορά 30%, μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι γραμμές στις οποίες εμείς θα μπορούσαμε να κινηθούμε είναι αυτές που αναπτύξαμε στο email στο οποίο στείλαμε στο τέλος της χρονιάς. Βλέπετε σιγά σιγά να αναπτύσσεται μία ρητορική και να κατατίθενται μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης που είναι πάνω στις ράγες του προηγούμενου email.

Keywords
Τυχαία Θέματα