Αίτηση της Λιθουανίας για προ-ολυμπιακό

Η λιθουανική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης αναμένεται να καταθέσει αύριο αίτηση στη FIBA, προκειμένου να διοργανώσει το προ-ολυμπιακό τουρνουά (2-08/07/2012).Για τη διοργάνωση του τουρνουά έχουν εκφράσει ενδιαφέρον τόσο η Ρωσία όσο και το Πουέρτο Ρίκο ενώ η διορία για την κατάθεση αιτήσεων λήγει στο τέλος Οκτωβρίου (31/10) με την παγκόσμια ομοσπονδία να ανακοινώνει την απόφασή της μέσα στον Δεκέμβριο.

«Την υποψηφιότητά μας υποστηρίζουν Ελλάδα

και ΠΓΔΜ, η οποίες δεν θα καταθέσουν αίτηση. Δεν θα ήθελα να ανταγωνιστούμε τη Ρωσία, ελπίζω να μας υποστηρίξει. Το θέμα είναι το τουρνουά να γίνει στην Ευρώπη και όχι στην Ασία ή την Αμερική, γιατί οι ομάδες από άλλες ηπείρους θα πρέπει να εγκλιματιστούν, οπότε θα είναι πλεονέκτημα για εμάς να αναλάβουμε το προ-ολυμπιακό. Θα καταθέσω την υποψηφιότητα μας ενώ ο νέος πρόεδρος θα στείλει μια επιστολή στην παγκόσμια ομοσπονδία», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της λιθουανικής ομοσπονδίας Βλάντας Γκαράστας ενώ για τον «διάδοχο» του Άρβιντας Σαμπόνις τόνισε:

«Είμαι χαρούμενος που ένα μπασκετικό μέγεθος σαν τον Σαμπόνις έγινε πρόεδρος της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης. Τώρα θα αναλάβει εκείνος να διευθετήσει τα θέματα που έχουμε. Του εύχομαι καλή τύχη».


 

Keywords
Τυχαία Θέματα