Αίτημα Τσίπρα για πενταμερή συνάντηση

Επιμένει η Αθήνα σε εξεύρεση πολιτικής λύσης στο υψηλότερο επίπεδο, παρά την πρόσκληση της Άγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση την προσεχή Δευτέρα στο Βερολίνο. Όπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε να υπάρξει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης πενταμερής συνάντηση
για το ζήτημα της ελληνικής ρευστότητας, με τη συμμετοχή Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ και Ντράγκι. Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην απομονωθεί το ελληνικό ζήτημα στο επικείμενο ραντεβού Τσίπρα-Μέρκελ στην καγκελαρία.

Την ίδια ώρα συνάντηση θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Ντράγκι, μια μέρα πριν από την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ για το θέμα της συνέχισης της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στον ELA, κι ενώ η Ελλάδα ζητά αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της.

Εν τω μεταξύ, όπως επιβεβαιώνει το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός στις 8 Απριλίου θα επισκεφθεί και τη Μόσχα για συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σήμερα ο κ. Τσίπρας αλλά και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθούν με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα