Κάμερον:Απίθανη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει μόνο μία "πολύ μικρή" πιθανότητα να πραγματοποιήσει εντός του 2015 το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ, στο οποίο επιθυμεί να προχωρήσει αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

Ο Κάμερον έχει δεσμευτεί ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση
της Βρετανίας με την Ευρώπη σε ό,τι αφορά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα το 2017 ελπίζοντας ότι θα αναχαιτίσει την αύξηση του ευρωσκεπτικιστικού αισθήματος που έχει ωθήσει κάποιους ψηφοφόρους των Συντηρητικών προς το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP).

Ο ηγέτης του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ έχει δηλώσει ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί με τον Κάμερον προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση σε περίπτωση που, όπως αναμένεται, δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Αλλά ο Φάρατζ ξεκαθάρισε ότι το τίμημα για μία τέτοια συμφωνία θα είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος πριν από το τέλος του χρόνου.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ITV "Good Morning Britain", ο Κάμερον φάνηκε να αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

"Όσο νωρίτερα γίνει η διαπραγμάτευση για την ΕΕ τόσο το καλύτερο, αλλά, ειλικρινά, οι πιθανότητες να συμβεί αυτό εντός του 2015, μετά τις εκλογές του Μαΐου, είναι εξαιρετικά μικρές", είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία συμφωνία πριν από τις εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα