Αίγυπτος: Τουλάχιστον τρεις νεκροί σε επεισόδια

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην Αίγυπτο στα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και άνδρες μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, δήλωσαν ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, αφού χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν αψηφώντας τα μέτρα καταστολής του ισλαμιστικού κινήματος από την υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση.

Σύμφωνα με στελέχη

των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρα στην Ισμαηλία, όπου άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός. Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε διαδήλωση που ξεκίνησε από ένα τέμενος μετά τη μεσημεριανή προσευχή.

Ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε στην Αλεξάνδρεια.

Ένας τρίτος άνθρωπος σκοτώθηκε στη Φαγιούμ, νοτιοδυτικά του Καΐρου. Νεκρός είναι ένας διαδηλωτής που έχασε τη ζωή του καθώς τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα, δήλωσε ο Μέντατ Σούκρι, ένα τοπικό στέλεχος του υπουργείου Υγείας, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Στα επεισόδια στη Φαγιούμ τραυματίστηκαν επίσης τρεις άνθρωποι.

Συγκρούσεις ξέσπασαν και στο Κάιρο, όπου χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος από τον στρατό ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι διαδήλωσαν ιδίως στη Νασρ Σίτι (ανατολικά) και Μαάντι (νότια). Στην Γκίζα, στο δυτικό τμήμα του Καΐρου, διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα όχημα της αστυνομίας.

Τα νέα επεισόδια ξέσπασαν ενώ απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα, ένα ορόσημο στη διαδικασία που η μεταβατική κυβέρνηση διατείνεται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για την επάνοδο της Αιγύπτου στη δημοκρατική διακυβέρνηση ως το καλοκαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα