Αγώνας δρόμου για τις συντάξεις

Σε αγώνα δρόμου για τη διασφάλιση των συντάξεων Οκτωβρίου έχουν επιδοθεί τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς υπάρχουν αρρυθμίες λόγω των εκλογών και δυσλειτουργίες λόγω των τραπεζικών περιορισμών.

Η διοίκηση του ΙΚΑ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα τη λήψη δανείου 210 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΔΕΗ, του Δημοσίου και των κοινοτικών υπαλλήλων, ενώ ο ΟΑΕΕ και το ταμείο νομικών διεκδικούν επιπλέον χρηματοδότηση
από τον κρατικό προϋπολογισμό120 εκατ. ευρώ και 10 εκατ. αντίστοιχα.

Διέψευσε εκ νέου σήμερα ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ότι πρότεινε ενιαία σύνταξη έως 600 ευρώ. Παραδέχθηκε πάντως ότι θα υπάρξει μείωση συντάξεων αλλά στόχος είναι να βρεθεί ένα μεικτό σύστημα ώστε να μην υπάρχει απόλυτη ανταποδοτικότητα συντάξεων με εισφορές. Η εφημερίδα πάντως επανέρχεται σήμερα παρουσιάζοντας την εισήγηση του κ. Κατρούγκαλου προς την Επιτροπή Σοφών για το ασφαλιστικό, στην οποία υιοθετεί το σύστημα της νοερής κεφαλαιοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος με ενοποίηση κύριας και επικουρικής σύνταξης, κάτι που οδηγεί σε μεγάλες μειώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα