Αυστραλία: Διαφθορά στην υγεία

Τρία δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα απ' ό,τι θα έπρεπε, στοιχίζουν στους Αυστραλούς φορολογούμενους οι υπερχρεώσεις ορισμένων γιατρών στις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασθενείς, μέσω του αυστραλιανού Εθνικού Συστήματος Υγείας (Medicare).

Αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο αυτό θέμα, ο πρώην διευθυντής του οργανισμού που υποτίθεται ότι ελέγχει το σύστημα υγείας, δρ.Τόνι Βέμπερ, είπε ότι το σύστημα έχει βασιστεί στην εντιμότητα των γιατρών και οι κανονισμοί λειτουργίας του είναι ανεπαρκείς, γι' αυτό και είναι δύσκολο να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος κατά της διαφθοράς.

Σε πρόσφατο
άρθρο του στην εφημερίδα «The Medical Journal of Australian», ο δρ Βέμπερ υποστηρίζει ότι το σύστημα υγείας είναι δυσλειτουργικό και επιτρέπει στους ασυνείδητους γιατρούς να προβαίνουν σε χρεώσεις υπηρεσιών που δεν προσφέρουν και οι οποίες κοστίζουν στο Medicare από 2 έως τρία δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο επιπλέον.

Υπάρχουν κανονισμοί που δίνουν οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς να στέλνουν τους ασθενείς και σε άλλους γιατρούς με τους οποίους συνεργάζονται, γεγονός που αυξάνει πολλές φορές χωρίς λόγος το κόστος. Ως πηγή αύξησης εσόδων τους αντιμετωπίζουν το Medicare και αρκετοί οδοντίατροι οι οποία και κερδίζουν μεγάλα ποσά.

Ο γιατρός Βέμπερ είπε, ακόμα, ότι ορισμένοι γιατροί παραπέμπουν χωρίς να υπάρχει λόγος αρκετές ασθενείς σε μια σειρά εξετάσεων, μόνο και μόνο για να μπορούν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα