Αυστραλία: Απέλαση Σύρων διπλωματών

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι απελαύνει δύο Σύρους διπλωμάτες, μετά τη σφαγή στη Χούλα της κεντρικής Συρίας, τουλάχιστον 100 ανθρώπων από τους οποίους οι μισοί ήταν παιδιά, για την οποία ο ΟΗΕ καταδίκασε το συριακό καθεστώς.

Ο Σύρος επιτετραμμένος Τζαουντάτ Αλι και ένας ακόμη διπλωμάτης θα απελαθούν σε 72 ώρες, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Μπομπ Καρ.

Ο επιτετραμμένος κλήθηκε χθες Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις σε αυστραλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους για

τη σφαγή που διαπράχθηκε την Παρασκευή στη χώρα του.

«Αυτός είναι ο πιο δραστικός τρόπος για να στείλουμε ένα μήνυμα αποστροφής στη συριακή κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Μπομπ Καρ.

«Η συριακή κυβέρνηση δεν πρέπει να αναμένει πως θα υπάρξουν άλλες επίσημες αποστολές στην Αυστραλία μέχρι να σεβαστεί την εκεχειρία του ΟΗΕ και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ώστε να εφαρμοστεί το ειρηνευτικό σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν», τόνισε.

«Η σφαγή περισσοτέρων των 100 ανθρώπων στη Χούλα, ανδρών γυναικών και παιδιών, συνιστά ένα ωμό και απεχθές έγκλημα», πρόσθεσε.

Ο Τζαουντάτ Αλι έχει αναλάβει να μεταφέρει στην κυβέρνησή του ένα πολύ σαφές μήνυμα, διευκρίνισε ο υπουργός: «οι Αυστραλοί είναι πανικόβλητοι μετά τη σφαγή αυτή και επιδιώκουμε μια ενωμένη διεθνή απάντηση ώστε οι υπεύθυνοι να διωχθούν». Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αναμένει απελάσεις Σύρων διπλωματών από άλλες πρωτεύουσες.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα