ZOOTROPE@CAMP!

To ZOOTROPE* είναι μία καλλιτεχνική πρωτοβουλία του CAMP! διάρκειας 7 ημερών. Από τη Δευτέρα 18 έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, σύγχρονοι έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες θα βρεθούν στο CAMP!, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με κοινό παρανομαστή την κινούμενη εικόνα στα πλαίσια της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στον πρώτο και τον τρίτο όροφο του CAMP! και των παράλληλων δράσεων που θα τρέχουν στα υπόλοιπα σημεία του κτιρίου.

Το ZOOTROPE θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να δει πως μία ιδέα
υλοποιείται με σύγχρονα μέσα έχοντας ως βασικό άξονα το βίντεο, το animation, τις εγκαταστάσεις και το character design. Στόχος της διοργάνωσης να διευρευνήσει τα διάφορα στάδια παραγωγής της κινούμενης εικονας και οπτικοποίησης ενός concept και να αποτυπώσει την ανάγκη για δημιουργική αυτοέκφραση σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο. Παράλληλα, στο πλαίσιο του ZOOTROPE θα γίνει η επανεξέταση των στερεοτύπων, σχετικά με το πως γεννιέται μία ιδέα και ποια είναι η θέση της μέσα στην σύγχρονη καλλιτεχνική πραγματικότητα.

Και τελικά, ίσως ο καθένας δώσει την απάντηση που θα τον ικανοποιήσει, για το τι είναι η «ιδέα»!

An Other Perfect Day, Γιώργος Βαβιλουσάκης, Μαρία Βαρελά, Φώτης Βελέντζας, Σταύρος Βλαχάκης, Κωνσταντίνος Δέμης, Γιώργος Δρίβας, Eyescream, Αντώνης Ζαγοραίος, Θεοδωρής Ζαφειρόπουλος, Cacao Rocks, Φωτεινή Καπίρη, Ειρήνη
Καραγιαννοπούλου, Μπάμπης Καραλής, Παντελής Μάκκας, Asako Masunouchi, Monologue, Nomint, Designpark, Decoystudio, Dreamer, Γιώργος Ξάνθος, Τόλης
Ρούσσος, Σπύρος Παπαρούλιας, Στέλλα Σερέφογλου, Βarbara Stramska, Παναγιώτης Παναγόπουλος, GM Τουλιάτου, Δημήτρης Τσατσούλης & Photoharrie, Μatthias Fritsch, Αφροδίτη Ψαρρά.

Eπιμέλεια:
Μαρία Λούκα, Πάνος Ξενάκης, Κίκα Κυριακάκου.

Ημερομηνία και ώρα εγκαινίων:
Δευτέρα 18 Ιουνίου
19:00

Ώρες λειτουργίας της γκαλερί:
Δευτέρα-Κυριακή 14:00-21:00

* Ζootrope= γαλλική λέξη η οποία ορίζει μια από τις πρώτες μηχανές που δημιούργηθηκαν για την παραγωγή της ψευδαίσθησης της κινούμενης εικόνας μέσα από την γρήγορη, διαδοχική εναλλαγή στατικών εικόνων. Ο όρος αποτελεί σύζευξη των ελληνικών λέξεων «ζωή» και «τροπή». Μια άλλη απόδοση της λέξης zootrope, ή zoetrope στα αγγλικά, αποτελεί η φράση «δραστική αλλαγή».
Keywords
Τυχαία Θέματα