Yψηλοί τόνοι Βενιζέλου στη Βουλή

Σε δραματικούς αλλά και υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του υπουργού Οικονομικών ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της βουλής με τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, να δηλώνει ότι τα εισοδήματα και το επίπεδο ζωής λόγω της ύφεσης που στο τέλος του 2012 θα φθάσει το μείον 15% θα γυρίσουν πίσω στα δεδομένα του 2004.

Παράλληλα ο υπουργός έθεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ενώπιον του διλήμματος «θέλουμε την τρόικα
και τη δόση ή ήρθε η ώρα μιας εθνικής αντίστασης με τίμημα τη μη καταβολή της δόσης».  

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την κάλεσε να αντισταθεί στο σκάνδαλο όπως είπε της αλλοίωσης των εννοιών και της νόθευσης της κοινής λογικής.  

Ανάληψη πρωτοβουλιών ζητούν από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μιλώντας επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Ο Κώστας Γείτονας κάλεσε τον κ Παπανδρέου να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση, συσπείρωση και συνεργασία ενώ ο Μίμης Ανδρουλάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει υπερβεί τα όρια της νομιμοποίησης της.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με την τρόικα και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά καταλογίζοντας πολιτικό θράσος  και απόκρυψη της αλήθειας.

Ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε και σε αυστηρή αυτοκριτική παραδεχόμενος ότι όλο το πολιτικό σύστημα και ειδικά αυτοί που έχουν μετάσχει όπως είπε στη λήψη πολιτικών αποφάσεων μεγάλη ευθύνη.

Την κατακλείδα της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου σημάδεψε οξύτατο φραστικό επεισόδιο της προέδρου της επιτροπής Βάσως Παπανδρέου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη .  

Η επεξεργασία του προσχεδίου του προϋπολογισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά απόψε το βράδυ.
Keywords
Τυχαία Θέματα